Northug
Northug

Northug ønsker å trene for fullt

Dersom tirsdagens tester er bra kan Petter Northug trene for fullt igjen.

Etter to måneder med negative meldinger ser langrennsløperens 60 dager lange sykdomsavbrekk ut til å gå mot slutten. Virustrøbbelet kan nærme seg et tilbakelagt kapittel.

Han har i så fall 108 dager på seg til å ta igjen det tapte fram mot OL.

Northug har fått tilbake følelsen som tyder på at han er klar for ordinær trening igjen.

– Ja, han ønsker å trene for fullt, men han får ikke det før testene viser at han kan det og før han er fullt restituert, sier trener Eirik Myhr Nossum til Adresseavisen.

Overfor TV 2 Sporten utdyper han:

– Det var en veldig bra test. Pilen peker den veien vi vil den skal peke, men han må fortsatt bygge seg opp til å tåle 25-30 timer i uka.

– Denne testen gjør at vi fortsatt satser på å gjøre det bra i OL, sier Nossum

Du er fortsatt sikker på det?

– Det er jeg sikker på. Enda mer sikker nå, enn tidligere. Vi får gjort mye god trening på 100 dager, sier Nossum.

Les: – Ingen fare for at Northug ikke signerer avtalen
Les: Aukland: – Kan ikke se for meg OL uten Northug

Sykdomsperioden har gjort at Northug har mistet viktig høydetrening. Akkurat nå er landslaget på høydeopphold i Val Senales i Italia. Der har Therese Johaug og de andre skistjernene perfekte forhold.

Johaug: – Det kribler og kiler i buken

Nossum møter Northug i Trondheim tirsdag. Etter at Northug har gjennomført fysiologiske tester skal de to sette seg ned for å diskutere treningsprogrammet for ukene framover.

– Det ser mer lovende ut nå enn det har gjort tidligere. Det vil ta rundt 14 dager før kroppen er klar for å trene mellom 25 og 30 timer i uka, sier Myhr Nossum.

– Testen var vellykket, men ikke en rekordtest. I alle de foregående testene har det vært fremgang og det viser denne også. Av alt han gjør er det fortsatt overvekt av rolig trening og det er ingenting som er på maks. Svarene fra denne testen gjør at vi kan kneppe opp et hakk til.

(©NTB/TV 2)