Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Asbjørn Øyhovden

Da faren, som er flyktning fra Kongo, fikk beskjeden om at barnet hans skulle plasseres i et annet hjem, braste han inn på kontoret til barnevernslederen og en saksbehandler. De ble slått blant annet med en keramikkopp og sparket i ansiktet.

– Her var det snakk om utøvelse av grov vold mot to kvinnelige ansatte, sier ordfører Dag Erik Pryhn (Ap) i Sel kommune.

Ordføreren sier politiet var til stede i et annet rom i bygningen for å overvåke situasjonen. De kom raskt til, og måtte bruke pepperspray for å overmanne faren.

– Vedkommende hadde fått tak i en metallvifte, som han tydeligvis hadde tenkt å bruke som våpen. Her var det fare for at det kunne endt opp med et drap, sier ordføreren til TV 2.

Har du opplysninger om denne saken? Send tips til tips@tv2.no

Mannen tilsto og uttrykte stor anger da han mandag ble fremstilt for varetektsfengsling. En av de ansatte ble brakt til sykehus med kraniebrudd, den andre fikk lettere skader.

Han ble mandag varetektsfengslet i tre uker, og innrømmet forholdene under fengslingsmøtet i Nord-Gudbrandsdal tingrett på Lillehammer, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Politiet ba retten om tre uker og to dagers fengsling, og det fikk de.

– Denne saken er et eksempel på at sikkerheten til de ansatte ikke er god nok. Her må det iverksettes tiltak slik at de ansatte kan føle seg trygge på jobb, sier Inga Laupstad, som er bistandsadvokat for de ansatte.

Fagorganisasjonen vil skjerpe sikkerheten på alle barnevernskontorer i Norge. Etter at en ansatt i Nav Grorud i Oslo ble drept på jobb tidligere i år, er sikkerheten skjerpet. Forbundsleder Mimmi Kvisvik vil ha en tilsvarende gjennomgang for barnevernet.

– Vi ser bredt på hva det er vi må gjøre for å forebygge vold og trusler i tjenesten, både gjennom bemanning, kompetanse, organisering og lederskap, sier Kvisvik til NTB.