moe dyrhaug_2
moe dyrhaug_2

Rosenborg takket nei til landskamp på Lerkendal

Lunken interesse også i Bergen - Viking trenger betenkningstid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Både Brann og Rosenborg var positive da NFF besluttet å flytte en landskamp bort fra Ullevaal, men nå er det klart at kampen ikke kommer til å gå av stabelen på Lerkendal.

– Ønsker ikke landskamp i november
Rosenborg ønsker ikke å arrangere oppgjøret mot Skottland 19. november.

– Ja, vi har snakket med fotballforbundet, men vi har vurdert det slik at vi ikke ønsker å ha noe landskamp på Lerkendal i november, sier Tove Moe Dyrhaug til TV 2 Sporten. Hun ble mandag presentert som daglig leder i Rosenborg.

Tror trønderpublikummet tenker på cupfinale
Både det faktum at det kan gå ut over en sliten gressmatte og at trønderne skal spille cupfinale mot Molde en uke etter landskampen spiller inn i beslutningen.

– Vi så det på banen i går, da det ble spilt G-16 finale der. Det er kaldt, og vi har ikke lyst til å ødelegge gressmatta, sier Moe Dyrhaug.

Hun tror heller ikke timingen er rett for en massiv landskampinteresse for trønderpublikummet.

– Vi tror at det trønderske publikummet vil ha konsentrasjonen rettet mot cupfinalen når Tippeligaen er ferdig, og ikke på landskamp. Derfor ønsker vi ikke å arrangere på Lerkendal.

Brann ønsker heller ikke Skottland-kampen
Heller ikke i Bergen er det noen særlig entusiasme for å arrangere landslampen.

– Vi fikk en henvendelse fra NFF fredag, og har gjort våre undersøkelser internt i klubben. Vi rettet også en henvendelse til medlemsutvalget vårt, og konklusjonen vi trakk var at det akkurat nå vil være begrenset interesse fra publikum for denne kampen, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen til BT.no.

Han tror den svake landslagshøsten vil gjøre interessen lav, men påpeker samtidig at Brann ikke har takket nei.

– Vi arrangerer gjerne landskamp på Stadion, og takket ikke nei. Men vi var ærlige og sa fra om vi ikke trodde interessen ville være spesielt stor akkurat nå.

Mange skotter i Stavanger
Viking-direktør Arne Larsen Økland har også mottatt en henvendelse fra NFF, og der er man mer positivt innstilt.

– I utgangspunktet er vi positive. Men vi må gjøre en vurdering av banedekket. Vi hadde en Robbie Williams-konsert her i august som ikke akkurat behandlet banedekket fint. Så vi kommer til å ta en vurdering og gi NFF en tilbakemelding i løpet av de neste dagene, sier han til tv2.no.

Han er usikker på hvordan publikumsinteressen er, men påpeker at det i det minste kan komme en del bortfans om kampen arrangeres i Stavanger.

– Det er vanskelig å si. Det er et bra skotsk miljø i Stavanger i forbindelse med oljen, så det kommer sikkert litt folk. Men det er vanskelig å si hvor mange som vil komme, sier Larsen Økland.

Tromsø: – Vi bør absolutt være en kandidat
Noe som definitivt ville vært hjemmebane for landslagssjef Per-Mathias Høgmo er hos hans tidligere arbeidsgiver Tromsø, der han hadde stor suksess som trener.

Tromsø-direktør Vegard Berg-Johansen vil ikke kommentere hvor vidt NFF har kontaktet klubben om å arrangere kampen, men er helt tydelig på at klubben er klar for en slik oppgave.

– Er det noen som kan arrangere kamper på vinterstid så er det jo oss her oppe i Tromsø. Dette har vi gjort flere ganger før, så dette tar vi som hånd i hanske. Dekket vårt er fantastisk og vi klarer å samle folk til kampene, sier han.

Det skal spilles Europacup-kamper på Alfheim fremover, noe som er en fordel ifølge Johansen.

– Vi er i Europa-modus fra før av, og vil derfor ha små problemer med å arrangere en landskamp på denne årstiden. Vi bør absolutt være en kandidat, sier han.

Avklaring denne uken
Men skal det skje må en god del andre takke nei, for kunstgresset på Alfheim er ikke NFFs førstevalg.

– Vi har sagt at vi har to-tre konkrete alternativer vi jobber med. Da er det snakk om arenaer med vesentlig mindre kapasitet enn Ullevaal, og det er snakk om arenaer med gress som underlag, sa NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff til TV 2 Sporten forrige uke.

Norges Fotballforbund satser på å komme med en endelig avklaring om hvor landskampen mot Skottland skal spilles i løpet av uken.

– Vi offentliggjør spillested så fort ting er avklart. Det skjer i løpet av uken, skriver Svein Graff i en SMS til tv2.no mandag.