Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hamar (TV 2 Sporten): - Det er nok fartsmessig den beste sesongåpningen jeg har hatt noensinne. Jeg håper det er en god sesong som begynner nå, slår Håvard Bøkko fast etter at han sikret seg NM-gullet på 1000 meter.

26-åringen som gikk inn på 1.10,51 på 1000-meteren virker virkelig å ha fått orden på sakene før OL-sesongen. Med personlig rekord på 500-meter og seier på både 1000 og 1500-meter i NM er han i rute.

– Jeg var litt småbekymret etter samlingene i Inzell og i Bjugn tidligere i høst. Derfor er jeg veldig fornøyd med å ha fått det til nå når sesongen begynner. Jeg har vært opptatt av å få det til det tekniske i svingene. Tidligere har jeg vært litt sløv og gått for tidlig inn mot klossene. Det gjelder å være mer tålmodig i inngangen og heller dunke ut av svingen, forklarer Bøkko.

Ida Njåtun og Håvard Bøkko fikk kongepokalene etter helgens skøyte-NM enkeltdistanser i Vikingskipet.

Se Bøkko ta salto før utdelingen i videovinduet øverst.

Se også: Slik slår alpintsjernen Ligety seg løs utenfor sesongen

I OL-rute
TV 2s skøyteekspert, Mikael Flygind Larsen har latt seg imponere.

– Han virker skarp etter et noe rufsete testløp i Inzell. På Hamar har han slått tilbake med en 1500-meter i ypperste verdensklasse. Det er ingen tvil om at han er i rute i forhold til OL-medalje på den distansen, sier Flygind Larsen.

På Hamar har han slått tilbake med en 1500-meter i ypperste verdensklasse.

Økt selvtillit
Selv innrømmer Bøkko at den gode NM-opplevelsen har gitt økt selvtillit.

– Jeg har ganske bra kontroll, men tror likevel jeg har mer å gå på. Med litt overskudd og internasjonal konkurranse så skjerper jeg meg enda mer når det virkelig gjelder.

Se også: Bjørndalen trener i drømmeland

Njåtun NM-dronning
Også Sverre Lunde Pedersen imponerte på 1000-meteren med ny personlig rekord på 1.11,23. Det holdt til tredjeplass. 500-vinner Christoffer Fagerli Rukke kapret sølvet.

Ida Njåtun tok sitt fjerde gull for helga på 1500 og ble med det utvilsomt NM-dronningen. Mari Hemmer tok sølvet, mens Hege Bøkko ble nummer tre.