vanpersie
vanpersie

Disse klubbene har flest fans i verden

Fire klubber i Europa skiller seg ut.

PR-byrået Euromerica offentliggjorde fredag rapporten «Fotball, lidenskap og kjærlighet» på en pressekonferanse i London.

I rapporten kommer det frem hvilke fotballklubber som har den største fanskaren i verden, skriver den spanske avisen Sport.

Den omfattende rapporten og undersøkelsen viser resultatene av arbeidet klubbene har lagt ned i markedsføring gjennom sosiale medier, innovative digitale strategier og ikke minst oppkjøringsturnéene på andre kontinenter som Asia de siste årene.

LES OGSÅ: Sjekk Premier League-stjernenes eventyrlige bilpark

Barcelona topper oversikten
Ifølge rapporten er det spanske Barcelona som har mest supportere i hele verden.

Barcelona har omlag 340 millioner registrerte supportere, skriver Sport.

Manchester United følger på plassen bak med 322 millioner fans, mens Bayern München ender på tredjeplass i undersøkelsen med 192 millioner tilhengere og Real Madrid på fjerdeplass med 172 millioner supportere.

PR-byrået skal ha kommet frem til tallene på bakgrunn av antall supportere på sosiale medier, antall treff på hjemmesidene til klubbene, og ulike globale spørreundersøkelser.

Hovedårsaken til at Barcelona topper listen med flest fans verden rundt heter Lionel Messi – spilleren mange mener er verdens beste for øyeblikket.

LES OGSÅ: – Messi har vunnet nok, derfor bør Ronaldo få Gullballen

SKADET:
  Barcelona må klare seg uten Lionel Messi de neste kampene. (Foto: Emilio
  Morenatti/Ap)
SKADET: Barcelona må klare seg uten Lionel Messi de neste kampene. (Foto: Emilio Morenatti/Ap)

Messi får æren
Argentineren er den spilleren som har fått mest positiv medieomtale globalt de siste årene og som hyppigst figurer i reklamefilmer og lignende i alle verdens kontinenter, opplyser Euromerica, ifølge Sport.es.

Siden 2009 har Barcelona lykkes med å doble sin fanskare fra rundt 170 millioner fans til dagens antall. Klubben roses for sine PR-strategier utenfor Spania for å trekke til seg nye supportere, og for sitt samarbeid med veldedige organisasjoner.

At Barcelona har vunnet en rekke troféer, både i La Liga og Europa de siste fem årene, er selvsagt også blitt tatt med i betraktningen av det anerkjente PR -og markedsføringbyrået som har stått for undersøkelsen.