Det er avisen The Independent som fredag melder at «De røde djevlene» ser på muligheten for å gjeninnføre ståtribuner i engelsk toppfotball.

Supporterpress
Ideen skal ha blitt solgt inn med hell til klubbens nye administrerende direktør Ed Woodward i et møte med en av klubbens supportergrupper forrige måned.

Ifølge avisen er klubben i utgangspunktet imot ståplasser fordi Old Trafford i dag ikke er designet for dette, samtidig som Premier League heller ikke tillater at supportere står under kamper.

I hvert fall frem til nå.

Synkende stemning på kampdag har ført til at klubben nå vurderer å gjøre helomvending og legge press på forbundet for å endre den 24 år gamle regelen.

Økende ståstøtte
Ifølge Independent har United satt i gang et utvalg som skal se på hva det vil koste å gjeninnføre tryggere utgaver av de såkalte «terrassene» – ulovliggjort grunnet flere dødsulykker og økning av antall fotballpøbler på 1980- og 90-tallet.

«Football Spectators»-loven av 1989 forbyr ståplasser på alle arenaer i de to øverste divisjonene, utløst av blant annet Hillsborough-tragedien der 96 mennesker mistet livet samme år.

United-Initiativet er ventet å bli mottatt med jubel fra fans som ønsker å delta mer aktivt på kampdager. Håpet er at en oppheving vil bidra til økt stemning på tribunene.

Ifølge avisen medfører en eventuell endring utfordringer med tanke på den nåværende infrastrukturen på arenaen. Blant annet er utgangene og flere av passasjene frem til dem for smale når større antall fans vil bevege seg samtidig.

Klubber som Aston Villa, Cardiff, Sunderland, Crystal Palace, Swansea og Hull har allerede stilt seg bak lignende tiltak, men trenger støtte fra mektigere klubber for å få gjennomslag.

Nå kan de se ut som om hjelpen blir å finne i den røde delen av Manchester.

Hillsborough (Foto: David Giles/Pa Photos)