Denne uken gjestet U2-trommis Larry Mullen Jr. (51) Norge i forbindelse med Erik Poppes nye storfilm «Tusen ganger god natt», der han spiller mot Nicolaj Coster-Waldau og Oscar-vinner Juliette Binoche.

Den norske artisten Ane Brun har en låt med i filmen, og da regissør Erik Poppe nylig spilte låta for U2-stjernen Mullen, vervet han en ny Ane Brun-fan.

Les også:Bono akutt operert

Skamroser

– Jeg fikk nylig høre om henne, noe jeg er ganske flau over. For en nydelig stemme! Jeg er litt trist over at jeg aldri har hørt om henne før for hun er virkelig en fantastisk sanger og låtskriver. Jeg lover at jeg skal ta det neste skrittet og virkelig sjekke henne ut, sier en henrykt Mullen Jr. til «God kveld Norge» på den røde løperen i Oslo.

– Jeg kunne ikke fatte at jeg ikke hadde hørt om henne før, sier U2-stjernen.

Og det er ingen hvem som helst som skamroser den norske artisten.

Mullen Jr. er nemlig selve skaperen av U2. Etter å ha hengt opp plakater på skolen sin, ansatte Larry vokalisten Bono, The Edge og Adam Clayton i bandet U2 på sitt eget kjøkken i 1976.

Les også:Oprah Winfrey danker ut kjendisvennene

Mulig samarbeid

Nå har han fått øynene opp for Ane Brun, og utelukker ikke et samarbeid i fremtiden.

– Man vet jo aldri. Ting skjer, men jeg kan ikke se for meg at det skjer med det aller første fordi hun gjør sin greie og vi gjør vår. Men vet du, jeg har ikke noe imot å gjøre noe med henne. Så bra synes jeg hun er. Jeg er ikke sikker på om hun ville følt det på samme måte, men jeg håper jo hun hadde villet det. Jeg synes hun er fantastisk og det ville vært fantastisk å samarbeide med henne.

U2 har den siste tiden jobbet intenst med sitt nye album, som er deres første på fire år. På premieren i Norge fikk den legendariske trommisen en pause fra studiojobbingen, som ikke ser ut til å gå helt knirkefritt.

Les også:Bono avviser hjertetrøbbel

Studiotrøbbel

– Vi er i studio og ferdigstiller albumet. Nå er vi i den fæle fasen der vi har innsett at med fordelene innen ny teknologi kommer det hundrevis av valg. Istedenfor å gjøre den kreative prosessen raskere, gjør den at det går saktere. Det hadde vi ikke helt regnet med. Det er der vi er. Vi er i en situasjon der vi har så mange valg at vi ikke vet hva vi skal gjøre, sier U2-stjernen til «God kveld Norge».

– Hva med å velge Ane Brun?

– Det er ikke et dårlig valg, og jeg skal definitivt nevne henne for de andre gutta når jeg kommer tilbake til Dublin, sier Mullen Jr.

Les også:U2 avlyser turné