Geirmund og Makeda i The Voice duell (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
Geirmund og Makeda i The Voice duell (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)

– Dette er den beste «The Voice»-duellen vi har sett!

Geirmund og Makeda sang seg til gledeshyl fra mentor Espen Lind.

Av Sandra Mei Ling Noer og Marit Grøtte

Da «The Voice»-deltakerne Makeda Dyhre og Geirmund Hansen var ferdig med sin duell, der én av dem ryker ut av laget til mentor Espen Lind, kom det et aldri så lite gledeshyl fra en fornøyd mentor.

Og Lind var ikke den eneste som satt igjen med godfølelsen etter duoens versjon av «Beneath Your Beautiful» av Labrinth og Emeli Sandé.

– Jeg synes by far det er den beste duellen vi har hatt hittil, sa Aqua-stjerne Lene Nystrøm om opptredenen.

Se duellen og mentorenes tilbakemeldinger ovenfor!

– Fantastisk!

Nystrøm hyllet begge deltakere, men innrømmer at det var én som fikk det til å krible litt ekstra i mentorørene.

Lene Nystrøm i The Voice (Foto: TV 2)
Lene Nystrøm i The Voice (Foto: TV 2)
– Geirmund, jeg er jo en total sucker for herrestemmer som din. Så jeg holder en knapp på deg. Men Makeda: fantastisk! Så tusen, tusen takk for opplevelsen.

Mentor og norsk hip hop-legende Tommy Tee var ikke mindre begeistret, men holdt en knapp på den kvinnelige duellanten.

– Dette var fantastisk, det skjønner jo alle som sitter her og som ser det på TV. To så forskjellige vokalister som samtidig klarer å forenes i en låt som dette. Makeda, du ligger nok nærmere min smak vokalmessig, så jeg hadde nok gått for deg.

Se alle årets «The Voice»-opptredener her!

Espen «ber til alle guder» om stjeling

Også Sondre Lerche fortalte at han ble litt ekstra imponert over den kvinnelige sangeren etter kveldens opptreden.

– Jeg er veldig, veldig imponert over deg, Makeda. Du er utrolig dynamisk og du har en veldig trygghet i det at du, selv når det skjer mye dramatisk i låten, klarer å synge veldig tett og mykt. Og det er ikke fordi du bare kan dét, du har et kjemperegister. Jeg ble veldig, veldig imponert og ville valgt deg, sa han.

Jublet da konkurrenten gikk videre

Det var altså Espen Lind som til slutt stod igjen med valget om hvilken av de to deltakerne han ville ha videre.

– Jeg har opplevd at dere har vært veldig solidariske og veldig støttende ovenfor hverandre, og at dere har hjulpet hverandre frem og hatt en veldig fin tone hele veien under innøvingen av låta. Det har vært en fryd å både jobbe med dere og se måten dere har løst dette på. En av dere skal videre og jeg håper og ber til alle guder om at mine medmentorer bruker stjelefunksjonen sin for å ta den som ikke går videre, for noe annet ville vært en skandale! sa han.

Geirmund Hansen i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
Geirmund Hansen i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
Til slutt falt mentorens valg på Geirmund.

– Jeg kunne nesten ha valgt hipp som happ, men det er et eller annet spesielt med måten Geirmund gjorde første verset på, som sannsynligvis var det som tippet dette i hans favør, fortsatte mentoren.

Makeda forteller på scenen at hun ikke ble det minste overrasket.

– Jeg synes det var et bra valg. Geirmund er kjempeflink. Og tusen takk, jeg har kost meg kjempemasse! Og for meg stopper det ikke her! smilte sangeren.

Og det stopper ikke. I det hun skal til å gå av scenen, trykker nemlig både Tommy Tee og Sondre Lerche på knappene som signaliserer at de vil stjele henne til sitt lag. Bak scenen står Geirmund med armene i været og jubler over at også duellmotstanderen er videre i konkurransen.

– Nervepirrende

Makeda Dyhre i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
Makeda Dyhre i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
Geirmund forteller til tv2.no at det var ekstra stas å gå videre i konkurransen etter at det ble klart at også Makeda fortsetter.

– Det var helt fantastisk å bli valgt av Espen, og det ble enda bedre når Makeda også gikk videre. Det var nervepirrende da hun sto igjen på scenen. Alle fibrene i kroppen min håpet på at en annen mentor skulle velge henne. Hvis hun ikke hadde gått videre, hadde det vært en skandale!

Han har bare skryt å komme med om konkurrenten.

– Hun er en sympatisk og flott jente, og jeg synes at vi klarte å lage en fin versjon av sangen. Fra starten av bestemte vi oss for å ikke bry oss om konkurransebiten, men kun fokusere på å lage fin musikk, sier han til tv2.no.

Elsket å synge med Geirmund

Makeda forteller at hun ikke er mindre imponert over sin konkurrent.

– Jeg elsket å synge med Geirmund! På forhånd sa jeg at jeg hadde veldig lyst til å synge med en mannlig vokalist, og jeg og Geirmund passet veldig bra sammen, sier hun til tv2.no.

– Da Espen valgte Geirmund, syntes jeg at det var utrolig dumt. Men samtidig hadde jeg en god følelse, og jeg tenkte at dette ikke var slutten for meg. Da både Sondre og Tommy snudde seg ble jeg kjempeglad, fortsetter hun.

– Hvorfor valgte du Tommy?

– Tommy var den som trykte først, og så synes jeg at han er en utrolig kul fyr som det er lett å prate med. Helt siden jeg fikk vite at mentorene kunne stjele deltakere fra hverandre, har jeg hatt følelsen av at jeg skal være på Tommy sitt lag, avslutter sangerinnen.

Se Geirmunds blind audition:

757120

Se Makedas blind audition:

739544

Se «The Voice» fredager klokken 19.30 på TV 2.