– Det er fullstendig uforenlig med norsk idretts verdigrunnlag. Dette blir promotert som det villeste slåss-sirkuset i verden. Dette er ikke filmtriks. Det er ekte blod, det er brukne armer, det er ekte mennesker som har lov til å slå løs på en fyr til han ikke reiser seg lenger. Og da får vi en «vinner», sier Per Tøien, som er kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund.

– Jeg kan ikke skjønne hvorfor vi skal ha det inn i norsk idrett. Og jeg kan heller ikke skjønne hvordan TV 2 kan gjøre vold tilgjengelig på denne måten.

Morten Langli, som er programleder for TV 2s nye MMA-studio, som sendes på TV 2 Zebra kl. 22.30, er uenig.

– Det spørs jo hva du definerer som vold. Vi definerer dette som en idrett og prøver å angripe dette journalistisk. Vi skal ikke hylle blod og vold på den måten. Vi har en del fans i Norge. De kommer sikkert til å se på, men nå får vi muligheten til å nå et bredere publikum. Jeg mener det er flere aspekter enn vold med MMA og det skal vi prøve å vise. Men selvsagt kan dette være farlig, og det skal vi heller ikke legge skjul på. Jeg ser jo at dette ikke er for alle. Det er brutalt og heftig, sier Langli.

Les også: Nytt MMA-studio på TV 2 Zebra: Dette er Mixed Martial Arts

Noe spesialist i nevrologi og nevrokirurgi Ingunn Rise Kirkeby bekrefter.

– Ethvert slag og spark mot hode kan gi hjerneskade. MMA har som andre lignende aktiviteter potensial til å drepe. Et spark kan være det siste du opplever i livet. Men det skal sies at proffboksing har vist seg å være enda mer farlig og dødelig enn MMA, påpeker Kirkeby.

Se hele SportsdB18 klokken 18 og 21.40 på TV 2 Sport – eller TV 2 Sumo. Per Tøien, Ingunn Rise Kirkeby, MMA-programleder Morten Langli og MMA-entusiast og bidragsyter i MMS-studio Anders Kvaal er i panelet.