PÅ TOPPEN AV PALLEN: Andreas Bakkerud (i midten) jubler etter rallycross-EM-seier i Frankrike. Til venstre Petter Solberg. (Foto: Jakub Nitka / Petter Solberg RX Team/NTB scanpix)
PÅ TOPPEN AV PALLEN: Andreas Bakkerud (i midten) jubler etter rallycross-EM-seier i Frankrike. Til venstre Petter Solberg. (Foto: Jakub Nitka / Petter Solberg RX Team/NTB scanpix)

Solberg drømmer om VM-tittel i rallycross

Petter Solberg spinner videre med rallycrossbilen. 38-åringen gir full gass for å bli tidenes første profesjonelle verdensmester i to forskjellige bilsportsgrener.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det som hittil har vært europamesterskap i rallycross, oppgraderes neste sesong til å bli verdensmesterskap.

Drømmen om en ny VM-tittel, nå i rallycross, har fått den tidligere rallyverdensmesteren til å sette to streker under svaret på hvor veien går videre.

LES OGSÅ: Må haike til Tyskland etter rallycross-triumf

– Jeg byttet fra rally til rallycross nettopp fordi vi ble lovet en VM-serie. Det løftet er nå innfridd, og jeg har bestemt meg for å satse videre i rallycross også neste sesong. Om det ikke var blitt noe av VM-planene, ville jeg heller ikke ha fortsatt, sier Petter Solberg.

Tidligere erkerival Sebastien Loeb, som har ni VM-titler i rally på rad etter Solbergs suksessår i 2003, skal neste sesong kjøre VM for standardbiler (WTCC). Dermed ligger det an til et rotterace mellom Solberg og Loeb om å bli tidenes første profesjonelle verdensmester i to forskjellige bilsportsgrener.

– Også jeg hadde tilbud om å kjøre den serien, men gikk noen runder med meg selv for ett år siden og fant ut at rallycross ligger hjertet mitt nærmere. Jeg ville aldri ha vært foruten den testsesongen jeg nettopp avsluttet i rallycross-EM med tanke på målsettingen for neste år. Nå vet jeg hva som må til for å vinne rallycross-VM, hevder Solberg.

En annen- og en tredjeplass ble beste resultater fra årets sesong. Petter Solberg hadde seier i siktet i fire av de ni EM-løpene.

(©NTB)