Her er verdens mest slagkraftige Hyundai. Under pansering, en rekke automatvåpen, sverd og sandsekker skjuler det seg en Hyundai Veloster.
Her er verdens mest slagkraftige Hyundai. Under pansering, en rekke automatvåpen, sverd og sandsekker skjuler det seg en Hyundai Veloster.

Hyundai Veloster: Nei – her er det neppe noen som tør å yppe seg!

Jan Erik tester den på Broom TV. Her er verstingutgaven!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hyundai er nok mest kjent for å gi oss fornuftige og prisgunstige biler – skreddersydd for de som vil ha et trygt og forutsigbart bilhold.

Med de driver heldigvis ikke bare med fornuft. For to år siden lanserte de tredørs-coupeen Veloster. Her viser Hyundai at de også tør å dra til med spenstig design – i en bilklasse der mye handler om se og bli sett.

Ikke sivilisert

Torsdag kveld får du møte Veloster på TV, når Jan Erik Larssen tester den på Broom. Da snakker vi en ganske sivilisert utgave – men Veloster har også blitt vist i en versjon som er alt annet enn sivilisert.

Bilen på bildet over er utviklet av Robert Kirkman – mannen bak TV-serien "The Walking Dead" – i samarbeid med Hyundai og Galpin Auto Sports.

LES OGSÅ: Ikke la deg lure av dørene – dette er en sportscoupé

Tar opp kampen

De viste den tidligere i år på populærkulturmessen San Diego Comic-Con International – og denne bilen later til å være klar for å ta opp kampen mot de levende døde på en svært overbevisende måte!

Tenk deg scenarioet: Verden er i ferd med å invaderes av blodtørste zombier. Du må skaffe deg en bil for å bekjempe/unnslippe elendigheten. Står en koreansk coupe med smådaff motor høyest på ønskelista da? Vi tipper svaret er nei.

Men likevel, hvis du skulle få hendene dine på akkurat den bilen vi omtaler HER, så forandrer du kanskje mening.

SE VIDEO: Her gjør de narr av Toyota


Brysomme zombier

Her snakker vi motorsager montert foran frontfangeren, maskingevær, flammekaster, samuraisverd og annet nødvendig utstyr for å kunne kvitte seg med brysomme zombier.

Innvendig finnes det flere sverd, ammunisjon – og tilfelle du skulle være så uheldig å skade et levende menneske: En førstehjelpskoffert!

Mye bil for pengene

Og synes du dette blir litt voldsomt? Da kan vi jo legge til at det er ganske mye å velge mellom hvis du vil ha "vanlig" og brukt Veloster på det norske markedet.

Akkurat nå ligger det 22 eksemplarer til salgs på finn.no. Biler som dette har gjerne høyt verditap i starten, og det gjelder så absolutt for Veloster også.

Med litt pruting får du nesten ny bil med svært hyggelig kilometerstand til rundt 200.000 kroner og oppover. Da får du både mye bil for pengene – og en bil som skiller seg ut i trafikken.

Denne Velosteren kan ikke slåss – men er rå på å rømme!


Etter to år på markedet begynner Hyundai Veloster å bli svært gunstig som bruktbil.


Les vår test av Hyundai Veloster her