Kjetil Haug (Foto: Privat)
Kjetil Haug (Foto: Privat)

Engelske storklubber byr på norsk 15-åring

Sarpsborg 08 bekrefter at klubben har mottatt bud fra England på keepertalentet Kjetil Haug (15).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Keepertalentet Kjetil Haug kalles «den nye Peter Schmeichel» i England, og nå kan han snart ende opp i fotballens hjemland.

For både Manchester United, Manchester City, Arsenal og Everton har signalisert at de ønsker å hente keepertalentet.

Nestleder i Sarpsborg 08, Bjørge Øiestad, bekrefter overfor TV 2 Sporten at klubben er i konkrete forhandlinger med en engelsk klubb om et salg av Kjetil Haug.

LES OGSÅ: Norsk 15-åring ønsket av både United, City og Everton: – Det er litt surrealistisk

– Samtidig har en annen engelsk storklubb antydet at de vil komme med et konkret bud, mens en tredje engelsk klubb har signalisert at de vurderer et bud

Bud fra Manchester
Etter det TV 2 Sporten erfarer er det enten Manchester City eller Manchester United som har kommet med budet.

– Jeg kan bekrefte at vi har mottatt et bud fra en klubb, men jeg ønsker ikke å bekrefte hvilken klubb det er, sier Bjørge Øiestad til TV 2 Sporten.

– Samtidig har en annen klubb antydet at de vil komme med et konkret bud, mens en tredje klubb har signalisert at de vurderer et bud. Så det jeg kan si er at vi er i konkrete forhandlinger, så får vi se hva det ender opp med, fortsetter han.

Kjetil Haug, som er sønnen til Sarpsborg 08s tidligere daglige leder Cato Haug, har en profesjonell kontrakt med Tippeliga-klubben som strekker seg ut 2016.

– Men det er snakk om en 15-åring her, så utfallet av hvor han ender opp avhenger ikke bare av økonomi mellom klubb og klubb, eller spiller og klubb. Det handler om mange forhold, som blant annet hvor det er best for ham å flytte alene. Det er andre ting enn økonomi som teller her, poengterer Bjørge Øiestad.

LES OGSÅ: Juventus henter norske Vajebah (16)

Kjetil haug (Foto: Privat)
Kjetil haug (Foto: Privat)

Vil ikke hindre en overgang
Keepertalentet har først og fremst fått oppmerksomhet fra Premier League-klubbene etter sin innsats for Norges alderbestemte landslag.

– Vi vet at de engelske klubbene har vært og sett ham i aksjon for U15 –og U16-landslaget. Disse klubbene har speidere som har vært ute på disse arenaene, og det er etter landskampene han er invitert til prøvespill i klubber som Everton, Manchester United og Manchester City, forteller Bjørge Øiestad.

Han understreker at Sarspborg 08 ikke vil hindre et salg av Haug – til tross for keeperens unge alder.

– Dette er absolutt en mulighet for både oss og spilleren dersom vi blir enige med en klubb. Det kan hende at det kommer en avklaring nå i den nærmeste fremtid, men at overgangen først trer i kraft sommeren 2014 når Haug er ferdig med skolen her i Norge, forteller nestlederen i Sarpsborg 08-styret.