Toppfotballsjef Nils Johan Semb (tv) og fotballpresident Ynge Hallén. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
Toppfotballsjef Nils Johan Semb (tv) og fotballpresident Ynge Hallén. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

NFF avviser at Nils Johan Semb er utsatt for et kupp

Men forstår at det stilles spørsmål om tilliten til toppfotballsjefen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Siems forsvar i videovinduet over

Da Per-Mathias Høgmo ble ansatt som ny landslagssjef, var toppfotballsjef Nils Johan Semb på ferie i USA og ikke informert om endringene.

Høgmo ville rapportere til styret i NFF og ikke toppfotballsjefen, slik Drillo gjorde.

Dette fikk Semb vite om via media og har reagert kraftig på det på det. I intervjuet sitt med TV 2 i går sa Drillo at det hele kunne minne om et kupp.

Dette avviste generalsekretær i NFF Kjetil Siem under opptakene av SportsdB18, som sendes på TV 2 Sport kl. 19.

– Det er ikke noe vi har gjort bevisst, eller et kupp, slik Egil trodde. Det er ikke slike ting som ligger til grunn, sier Siem.

Det er ikke noe vi har gjort bevisst, eller et kupp, slik Egil trodde.

– Hva sier dette om manglende tillit til Semb?

– Jeg skjønner veldig godt at spørsmålet stilles. Jeg kan ikke stå her og si at det sier ingenting om det. Men ser man det i kombinasjon med at det blir vedtatt i styret at Høgmo ikke skal rapportere til toppfotballsjefen lenger og han bestemmer hvem han skal ha i sitt eget støtteapparat, er det lettere å forstå.

Siem og Semb har hatt to møter om den fremtidige arbeidsinstruksen for jobben som toppfotballsjef. Siem sier at Semb er ønsket inn mot A-landslaget «på en eller annen måte».

Les også: Drillo: – Større svik mot Semb enn mot meg

Det er også blitt snakket om at måten Nils Johan Semb er blitt vingeklippet på, kan være i strid med arbeidsmiljøloven.

– Nils Johan er veldig åpen på at han likte veldig dårlig at han ble informert på en måte han ikke synes var spesielt bra. Jeg skjønner veldig godt at det ikke var en fin måte å få fortalt at landslagssjefen ikke skal rapportere til deg lenger.

Kommentator i Dagbladet, Morten Pedersen, sier det er åpenbart at NFF ønsket et nytt regime.

Nils Johan er veldig åpen på at han likte veldig dårlig at han ble informert på en måte han ikke synes var spesielt bra.

– De hadde god anledning til å informere Semb, selv om han var i USA da. De ønsket ikke å informere ham. De ønsket et nytt regime. Semb har mistet makt, slår han fast.

Nils Johan Semb har så langt ikke ønsket å uttale seg om saken.

By Rise kritisk til NFF-ledelsen
En som gledelig prater om vingeklippingen er tidligere assistenttrener Ole By Rise. Han er sterkt kritisk til Siem og NFFs behandling av toppfotballsjefen.

– Når det gjelder Nils Johans rolle så liker jeg ikke det jeg ser og de signalene jeg fanger opp. Det er viktig å beholde fagkunnskapene i fotballforbundet, og der er Nils Johan god. Hvis man endrer arbeidsinstruksen og kommuniserer det først i media, er det en ganske alvorlig sak. Det finnes spilleregler man må følge og det finnes regler for personhåndtering. Det er noe som heter HMS (helse-, miljø og sikkerhet, red.anm.) og de reglene gjelder også i fotballen, sier By Rise til TV 2.

Han tror det nå er viktig for fotballen å se seg selv i speilet.

– Jeg tror det er viktig at norsk fotball nå stiller seg de viktige spørsmålene som man skryter av i festtaler. Det er det man må etterleve. Det er en stor utfordring å håndtere. Jeg tror folk ser forskjellen på folk som snakker sant og folk som ikke gjør det. Det jeg reagerer mest på er at enkelte prøver å pynte på ting i ettertid. Det er jeg ikke noe særlig begeistret over.

– «Politikerne» har kjørt sitt eget løp
Tidligere Drillo-assistent, Bjørn Hansen, beskriver Hallén og Siem som to «politikere» og er kritisk til NFFs behandling av Drillo og Semb.

– Jeg har ikke vært til stede. Det som forundrer meg er hvem som skal komme med rådene. Skal landslagstreneren hente råd fra politikerne, eller er det hos fagfolk. For meg ser det ut som om politikerne har kjørt sitt eget løp, sier han til TV 2 Sporten.

– Dette er slett saksbehandling. Idretten har nok omdømmeproblemer, og så får vi denne saken også, sukker han.

Se hele intervjuet: