Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg (53) blir verken statsråd i Solberg-regjeringen eller parlamentariske leder for sitt eget parti. Det bekrefter Sandberg selv overfor TV 2.

– Det er en helhetsvurdering i forhold til den belastningen jeg har hatt over flere år, sier Sandberg til TV 2 tirsdag kveld.

Fikk to tilbud

Nestlederen orienterte tidligere på kvelden partifellene i Sør-Trøndelag Frp i et møte på Hell om sin beslutning. Han sier til TV 2 han både har blitt tilbudt posten som samferdselsminister og justisminister i Erna Solbergs regjering, men takket nei.

– Hvis man skal gå inn som statsråd i en regjering så må man være 100 til 110 prosent motivert for å kjempe for Frps kjernesaker. Jeg er ikke så motivert i dag at jeg synes jeg kan være med å bidra så sterkt som jeg burde, sier han.

Den erfarne politikeren sier han har tatt avgjørelsen selv av familiære årsaker. Han fortsetter på Stortinget som vanlig stortingsrepresentant.

– Jeg har tenkt på dette over lengre tid og har også holdt familieråd. Konen min ønsket jeg skulle bli statsråd, men det er etter en helhetsvurdering jeg takker nei, sier Sandberg.

53-åringen er 1. nestleder i Frp og er en av dem som har sittet ved bordet under regjeringssonderinger og forhandlinger for partiet etter valget.

Pendlet hver dag

Han representerer Sør-Trøndelag på Stortinget men bor på Senja i Troms. Under regjeringssonderingene pendlet han frem og tilbake hver dag, en avstand på over 300 mil.

– Jeg tar første fly klokka 6.40 fra Bardufoss, så tar jeg siste flyet hjem 20.45. Det er ikke så enkelt når man bor på Senja, men jeg har vært altfor mye borte i det siste. Dessuten opereres kona torsdag, og det er vanskelig å klare alt selv når man går med gips. Men det er sikkert noen som er kritisk til pendlingen, sa Sandberg til Adresseavisen 17. september.

Harald Tom Nesvik (47) fra Ålesund blir Fremskrittspartiets parlamentariske leder.

LES OGSÅ: Dette er din nye regjering