Onsdag leverte statsminister Erna Solberg (H) listen over statsråder i den nye blåblå regjeringen til Kongen på Slottet.

Norges neste statsminister holdt kortene tett til brystet, men TV 2 kunne allerede tirsdag presentere hele regjeringen Solberg.

TV 2 har fått vite av sentrale kilder at den siste statsråden i kabalen blir Tine Sundtoft (46) fra Høyre. Hun blir Norges nye Miljøvernminister i Erna Solbergs regjering.

TV 2 følger regjeringsskiftet minutt for minutt – Følg med direkte her!

Fra Bergen til næring

Monica Mæland (H) blir næringsminister.

Det bekrefter kilder til TV 2.

tine_sundtoft-(3)

Mæland (45) har vært byrådsleder i Bergen siden 2003 og har blitt gjenvalgt to ganger. Nå blir hun Erna Solbergs næringsminister.

Dermed blir det to kvinner fra Bergen i regjeringen: «Bra for Bergen!» Se reportasje i videovinduet øverst!

Mæland er utdannet jurist og er opprinnelig fra Arendal.

Det er også klart at Frp-leder Siv Jensen skal passe pengesekken i Solberg-regjeringen de neste fire årene. 44-åringen fra Oslo overtar jobben som finansminister etter Sigbjørn Johnsen (Ap).

TV 2 vet at Høyres nestleder Bent Høie blir helseminister.

Høie (42) fra Randaberg og Stavanger, ledet Stortingets helsekomité i forrige periode. Han har sittet på Stortinget siden 2000 og vært 2. nestleder i Høyre siden 2010.

Høie har grunnfag i jus og utdannelse i hotelladministrasjon.

monica mæland (Foto: Scanpix)

Børge Brende (H) blir utenriksminister.

Brende (48) fra Trondheim var statsråd i Bondeviks andre regjering, først som miljøvernminister fra 2001 til 2004, deretter som nærings- og handelsminister frem til de rødgrønne overtok makten i 2005.

Siden 2011 har Brende vært administrerende direktør i Verdens økonomiske forum. Han kom da fra jobben som generalsekretær i Norges Røde Kors.

Fra kontrollkomiteen til Justisdepartementet

TV 2 har også fått bekreftet at Torbjørn Røe Isaksen (H) blir kunnskapsminister.

Isaksen (35) er fra Porsgrunn i Telemark og sittet på Stortinget siden 2009. Fra 2004 til 2008 var Isaksen leder i Unge Høyre. Han har en mastergrad i statsvitenskap.

Torbjørn Røe Isaksen (Foto: Scanpix)

Anders Anundsen (Frp) blir justisminister.

Det får TV 2 bekreftet.

Anundsen (37) ledet Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forrige stortingsperiode. Han er fra Larvik og har sittet på Stortinget for Vestfold siden 2005. Han er utdannet jurist.

Nytt «superdepartement»

I tillegg er det klart at Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet legges inn under Kommunal- og regionaldepartementet og i et nytt stort «superdepartment».

Det nye departementet skal ledes av Høyres 1. nestleder Jan Tore Sanner.

Sanner (48) har lang fartstid på Stortinget. Han har vært innvalgt fra Akershus siden 1993. Sanner har vært nestleder i Høyre siden 2004. Fra 1990 til 1994 var Sanner leder i Unge Høyre. Han har utdannelse innen markedsføring og markedsøkonomi.

Børge Brende (H) blir ny utenriksminister. (Foto: Erlend Aas / NTB SCANPIX)

I praksis vil dagens Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet forsvinne og bli erstattet av det nye Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Frp skal lede Olje- og energidepartementet

Tord Lien (Frp) blir olje- og energiminister.

Det får TV 2 bekreftet av sikre kilder.

Lien (38) er fra Myre i Vesterålen, men bor i Trondheim og har vært innvalgt på Stortinget fra Sør-Trøndelag i to perioder. I sin første periode var han medlem av Energi- og miljøkomiteen, mens han var andre nestleder i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen fra 2009 til 2013.

Han stilte ikke til gjenvalg ved årets stortingsvalg og går nå fra jobben som kommunikasjonsdirektør i TrønderEnergi til en plass ved Kongens bord. Lien har hovedfag i historie.

Solveig Horne (43) blir Norges neste barne- og likestillingsminister.

Det får TV 2 bekreftet.

Robert Eriksson Frp (Foto: TV 2)

Horne er fra Sola i Rogaland og har sittet på Stortinget siden 2005. I forrige periode var hun første nestleder i Familie- og kulturkomiteen.

Ny kulturminister blir Thorild Widvey (H).

Det får TV 2 bekreftet. Widvey (57) fra Karmøy i Rogaland var olje- og energiminister på tampen av Bondeviks andre regjeringsperiode fra 2004 til 2005.

Hun var også statssekretær i Fiskeridepartementet (2002-2003) og i Utenriksdepartementet (2003-2004).

Widvey satt på Stortinget fra 1993 til 1997.

Solvik-Olsen til Samferdsel

Ketil Solvik-Olsen (Frp) blir den nye samferdselsministeren.

Det får TV 2 bekreftet. Solvik-Olsen (41) fra Time har sittet på Stortinget siden 2005 for Rogaland, men takket nei til gjenvalg før valget i år på grunn av familien.

Finanspolitisk talsmann i Frp, Ketil Solvik Olsen. (Foto: Aage Aune)

Han har sittet i Energi- og miljøkomiteen og Finanskomiteen. På Fremskrittspartiets landsmøte i vår ble han valgt til partiets 2. nestleder.

Solvik-Olsen er sosialøkonom.

Sikre kilder bekrefter overfor TV 2 at Robert Eriksson (Frp) blir arbeidsminister.

Eriksson (39), som er fra Verdal i Nord-Trøndelag, ledet Stortingets arbeids- og sosialkomité i forrige periode, men mistet stortingsplassen etter valget.

Sylvi Listhaug (Frp) blir Solberg-regjeringens landbruksminister.

Det bekrefter kilder overfor TV 2. Listhaug (35) er fra Ørskog i Møre og Romsdal, men bor i Oslo. Hun har tidligere vært byråd i Oslo, for helse og eldreomsorg (2010-2012), og for velferd og sosiale tjenester (2006-2010). Hun jobber som seniorrådgiver i First House.

TV 2 får også bekreftet at Elisabeth Aspaker (H) blir ny fiskeriminister.

På sin 51-årsdag blir Elisabeth Aspaker fra Harstad utnevnt til statsråd for fiskeri i Solbergs regjering.

Aspaker har sittet på Stortinget fra Troms siden 2005. Hun har representert Høyre i Justiskomiteen og Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, og vært partiets utdanningspolitiske talsperson. Aspaker er lærer og har også studert ledelse og organisasjon.

montasje-erna-2 (Foto: Scanpix)

Det har vært flere rykter om andre poster, og andre medier har også fått bekreftet statsrådsnavn i løpet av de siste dagene.

Tidligere leder av Utenrikskomiteen på Stortinget, Ine Marie Eriksen Søreide (H), får rollen som forsvarsminister får TV 2 bekreftet.

Høyres Vidar Helgesen vil ta over rollen som statsråd ved Statsministerens kontor.

Etter det VG forstår blir Helgesen «europaminister» med ansvar for EØS-spørsmål og et koordinerende ansvar for utenrikspolitikken.

Det har også vært snakk om å slå sammen departementer, slik Solberg-regjeringen vil gjøre med det nye Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Fremskrittspartiets nestleder Per Sandberg blir verken statsråd i Solberg-regjeringen eller partiets parlamentariske leder.

Dette er etter det TV 2 får opplyst en avgjørelse Sandberg har tatt selv, av familiære årsaker. Han fortsetter på Stortinget som vanlig stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet.