ULLEVAAL (TV 2 Sporten): – Jeg tror jeg hadde spilt i Tippeligaen i dag uansett hvor jeg hadde endt den gangen, sier Kamara.

Strømsgodset-spilleren er selvsikker, smiler mye og koser seg på sin første landslagssamling som endte med debut borte mot Slovenia. Like artig var ikke livet vinteren 2008 selv om klubbens hans Stabæk akkurat hadde vunnet sitt første seriegull noensinne.

Klubbledelsen var uenige, men falt ned på at stortalentet, som bæringene hadde hentet fra Frigg som 15-åring, ikke skulle få fornyet kontrakten.

– Det tror jeg de angrer på i dag, sier Kamara og flirer godt.

Følg alle landskampene gratis i livesenteret med Davy Wathne i «FotballXtra: Veien til Brasil» fra kl. 19.30. Norge-Island går på TV 2 Zebra kl. 20.

Besøkte Reggina
Mannen som har scoret ti mål på ti kamper for Strømsgodset etter at han ble hentet tilbake fra Ried dro på en rekke prøvespill vinteren 2009. Han besøkte Reggina i Italia, men likte seg ikke og testet ut en rekke klubber på Østlandet. Uten agent tok han ringerunden til klubbene selv.

Til slutt sto han igjen med et tilbud om å spille 2. divisjonsfotball for Stabæk-nabo Bærum.

– Jeg var ikke helt klar over hvordan den Bosman-situasjonen var før jeg sto midt oppe i det, sier Kamara.

Han fikk være med Strømsgodset i tre-fire uker, men først samme dag som overgangsvinduet stengte bestemte drammenserne seg for å satse på Oslo-gutten med norsk mor og far fra Sierra Leone.

– Hvis ikke det hadde skjedd, hadde det nok blitt 2. divisjon. Men jeg tror uansett jeg hadde spilt i Tippeligaen nå. I Stabæk-perioden fløt jeg bare litt med, men motivasjonen kom litt tilbake da jeg sto på bar bakke.

Les også: Davy Wathne inviterer til landslagsfest

Ried-kontrakt
Fredag fikk Kamara debuten for det norske landslaget og i kveld kan han få sin første kamp fra start. Som 23-åringen sier selv; det har skjedd mye på 4,5 år.

– Det har vært en bra periode for meg de siste to-tre månedene, og jeg håper å krone det med en landslagsscoring. Ronny Deila og hans team har betydd veldig mye for meg. Jeg hadde så absolutt ikke stått der uten dem, sier Kamara.

LES OGSÅ: Drillo snakker ut om sparkingen: – Ledelse på neandertalernivå

Han dro til østerrikske Ried etter suksessen med Strømsgodset forrige sesong, men ble umiddelbart sendt videre til 1860 München. Oppholdet i Tyskland ble ingen suksess selv om spissen fikk ålreit med spilletid og Kamara dro tibake til Marienlyst.

Kontrakten med Ried varer til 2015, men Oslo-gutten er klar på at han ikke reiser tilbake til Østerrike.

– Jeg vet jeg ikke skal spille mer for dem. Vi har en avtale, og jeg er på transferlisten. Nå håper jeg på en drømmesjanse et eller annet sted i utlandet, men i Norge er det bare Godset.