Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Thoner, Geir Solaas Moen og Kristian Ervik

Erna Solberg har valgt 35 år gamle Torbjørn Røe Isaksen som kunnskapsminister i sin nye regjering. Det kan TV 2 slå fast utfra opplysninger fra kilder.

Skole og utdanning er et av satsingsområdene for Erna Solberg i den nye regjeringen. Torbjørn Røe Isaksen skal med andre ord realisere Solbergs plan om å skape «drømmelæreren».

35-åringen har frem til nå vært medlem i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Skal forme «drømmelæreren»

Røe Isaksen er født i Ålesund men har vokst opp i Porsgrunn. Han ble ved stortingsvalget i september valgt inn for sin andre periode på Stortinget for Telemark Høyre. Han er tidligere leder i Unge Høyre og har også vært redaktør for tidskriftet Minerva.

Norges nye statsminister Erna Solberg har tidligere uttalt at noe av det første Høyre skal gjøre når vi de kommer i regjering er å satse skikkelig på etter- og videreutdanning.

Høyre vil styrke lærerutdanningen og gjøre om utdanningen til et femårig masterstudie.

Nå har hun altså gitt den prestisjetunge oppgaven til 35-åringen fra Telemark.

Sanner ny superminister

Mandag kveld ringer Erna Solberg rundt til de få utvalgte som får statsrådsposter i den nye regjeringen.

Tidligere mandag ettermiddag kunne TV 2 avsløre at Jan Tore Sanner blir statsråd for Erna Solbergs nye superdepartement.

Høyres nestleder var en het kandidat til finansministerposten, men måtte vike for Frp-leder Siv Jensen.

I praksis vil dagens Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet forsvinne inn i Kommunal- og regionaldepartementet som vil få navnet Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Sanner får ansvaret for kommunesammenslåinger og avbyråkratisering - to sentrale områder for den nye regjeringen.

Etter det TV 2 erfarer blir Elisabeth Aspaker svært sannsynlig ny fiskeriminister i Solberg-regjeringen.

Fra før av er det klart at Høyres nestleder Bent Høie blir ny helseminister og Høyre-veteran Børge Brende hentes inn som utenriksminister.

Nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen kan bli olje- og energiminister og partiets Robert Erikson er svært aktuell som arbeidsminister.

Stortingsrepresentant fra Rogaland, Solveig Horne, er bekreftet som statsråd og Anders Anundsen blir mest sannsynlig justisminister i den blåblå regjeringen.