farmen-gift
farmen-gift

Nå er «Farmen»-Andreas gift

Den kontroversielle realitydeltakeren Anderas Nørstrud giftet seg i hjembygda i dag.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AV Beate Sneve Larsen

20. august i år forlovet den my omtalte og konservative «Farmen»-deltakeren, Andreas Nørstrud (29), seg med Maren Andrea Hansen (18). I dag giftet de seg i hans hjembygd Tuddal i Telemark.

– Ja, jeg er lykkelig gift nå, det kan du skrive, sier Andreas som egentlig ikke har så lyst til å si så mye om bryllupet sitt da TV2.no ringer. Han synes det er en privat hendelse han vil ha for seg selv.

– Hvordan var bryllupet, var det fint?

– Ja, det var det. Det var en veldig fin vielse, med en hyggelig fest etterpå, sier han muntert.

Flytter sammen

Paret har ikke bodd sammen mens de har vært kjærester, og tidligere i høst annonserte Andreas at de skulle vente med det til de ble gift.

– Flytter dere sammen nå da?

– Ha, ha, ha, det er det morsomste spørsmålet jeg har hørt på lenge, sier han og ler helt fra magen av.

– Hvis vi ikke hadde gjort det nå, da hadde jeg vært en stor vits. Men selvsagt, det er jo opplagt det, nå flytter vi sammen, sier han og ler enda mer.

Søndagsbryllup

Den glade «Farmen»-deltakeren er kjent for å gå sine egne veier, og gjør selvsagt det også når det kommer til sitt eget bryllup. Derfor fant paret det også naturlig å gifte seg på en søndag, selv om de aller fleste bryllup i Norge er på lørdager.

– Jeg er ikke opptatt av å gjøre alt det andre gjør. Det passet best å ha det i dag, så da gjorde vi det, sier han.

Vielsen ble utført av den samme personen som døpte han, i hans lokale menighet, men vigsleren har ikke vigselsrett i følge norsk lov. Derfor er de ikke rettmessig gift ennå i følge det offentlige Norge.

– Han som viet oss har ikke vigselsrett, men jeg ser på meg selv som rettmessig gift nå. Norske myndigheter har en egen definisjon på ekteskap, mens jeg har min bibelske definisjon - og det er at det blir avgitt løfter i vitners nærvær. Jeg ble viet av samme mannen som døpte meg, forteller Andreas til VG.

Han har ennå ikke bestemt seg om de skal gjøre bryllupet juridisk gyldig eller ikke.

Bryllupsfest

Paret hadde en privat bryllupsfest etter vielsen, og han giftet seg med sin utkårede Maren Andrea fra Fredrikstad, ikledt bunad.

– Hva sto på menyen på festen?

– Du, det vil jeg ikke si så mye om, men jeg ble god og mett, avslutter han like blid.

Tidlig forlovet

Da paret forlovet seg 20. august, hadde de vært kjærester noen få måneder i følge ham selv, og til TV2.no bekreftet han den glade nyheten.

– Vi har inngått forlovelse. Det er en varsling om et kommende ekteskap, en anledning for omverdenen til å protestere før ekteskapet blir inngått. Da kan ting fra fortiden avklares, sier realitydeltakeren, som er kjent for å være konservativ i forhold til kvinner og menns roller.

Stor aldersforskjell

Andreas nye kone Maren Andrea, er elleve år yngre enn den kjente realitydeltakeren. Det synes ikke Andreas er noe problem.

– Aldersforskjell er bra. Menn og kvinner modnes ulikt. Før en mann gifter seg, må han være moden, slik at han kan ta ansvar for sin kone og barn. Dette var tradisjonen i gamle dager, da var mannen 10-12 år eldre enn kvinnen, uttalte han til TV2.no tidligere i høst.

Møttes på nettet

Til tross for at Andreas liker å gjøre det aller meste på «gammel-måten», traff han sin utkårede på sosiale medier.

Hun tok kontakt med han på Facebook, fortalte Andreast til «God kveld Norge».

– Hva skrev hun?

– Hun ligger lavt i terrenget. Det er litt sånne jenter jeg liker, som ikke gir alt på en gang, men som er litt kostbare.

Men nå skal han legge ned Facebook-profilen sin, og gå tilbake til det han liker aller mest å gjøre.

– Jeg er glad for å bidra til å skape debatter og tanker hos mennesker, men fremover satser jeg på å være gårdbruker på gammelmåten.