Av Geir Solaas Moen

Spenningen rundt hvem som får de ulike statsrådsposisjonene er stor.

Det er nå klart at Siv Jensen blir landets neste finansminister. Det får TV 2 bekreftet fra informert hold i de nye regjeringspartiene.

Den nye blåblå regjeringen er ventet å bli utnevnt onsdag.

Det har så langt kun vært klart at Erna Solberg blir landets statsminister.

Høyre-lederen har flere ganger uttalt at «Ingenting er klart før alt er klart», og Solberg holder fremdeles kortene tett til brystet.

Hun har tidligere sagt til TV 2 at alle kandidaters bakgrunn skal sjekkes nøye.

– Vi skal sjekke så langt vi kan. Alle som har lyst til å bli statsråd bør jo sjekke hva de har med seg i bagasjen og om det kan skape pinligheter for en regjering. Det er viktig å ta den samtalen som legger eventuelle ting på bordet og at det ryddes raskt opp i, og at man ser om det er ting som kan gjøre at det ikke er mulig for en person akkurat nå, som for eksempel å sitte i regjering, har Solberg uttalt.

Regjeringsskifte betyr endring i flere politiske roller.

Tidligere denne uken kunne TV 2 fortelle at tidligere samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) ligger an til å bli leder i Næringskomiteen på Stortinget. Senterpartiets stortingsgruppe er ikke konstituert enda, men dette skjer trolig også på onsdag.

Det er i alt tolv komiteer på Stortinget, og Høyre og Frp skal fordele fire av disse mellom seg. Det er Arbeids- og sosialkomiteen, Familie og kultur, Helse- og omsorg, Kommunal- og forvaltning, Transport- og kommunikasjon.