Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thor Hushovd har trukket seg fra Tour of Beijing. Det melder BMC i en pressemelding.

Hushovd dro hjem for å være med sin datter som er lagt inn på sykehus. Datteren har fått et flåttbitt, men tilstanden skal ikke være alvorlig.

Søndag ettermiddag postet Hushovd ut et bilde av seg selv og datteren på bildelingstjenesten Instagram.

– På sykehus med Isabel som sliter med flåttbitt. Den stakkars lille jenta mi, skrev Hushovd.

Les også: Hushovd med råsterk etappeseier: – Jeg overrasket meg selv

Skuffet
BMC-rytteren tok en knallsterk seier på den første etappen av det kinesiske rittet, mens han på den andre fikk problemer i spurten og endte som nummer 27. Han lå som nummer to i sammendraget, plassen bak franskmannen Nacer Bouchanni, før søndagens etappe.

– Dette er selvsagt en stor skuffelse. Jeg skulle selvsagt ønsket at jeg kunne avslutte rittet i sentrum av Beijing på tirsdag, sier han ifølge pressemeldingen.

Hushovds trener Atle Kvålsvoll bekrefter nyheten, men vil ikke kommentere årsaken noe ytterligere.

– Isabel er på sykehus i Frankrike. Derfor vurderte han nå at han ville reise hjem, sier Kvålsvoll til tv2.no

Varierende sesong
Det betyr at sesongen til Hushovd er over. Etter nærmest å ha blitt avskrevet i vår, har han reist seg mesterlig etter å ha blitt vraket fra Tour de France. Han vant NM her hjemme i Norge, én etappe i Østerrike rundt og to etapper i Polen rundt. I tillegg vant han Arctic Race sammenlagt.

– Klassikersesongen min var en katastrofe. Men jeg har fått mine seirer, noe som er bra. Så totalt sett er jeg fornøyd med sesongen, sier Hushovd.

Også Kvålsvoll betegner det siste året som en opp og ned-sesong for Hushovd.

– Det har vært litt opp og ned i år før han stabiliserte seg i sommer. Det tar tid å komme seg etter det han var gjennom. Han har vært stabil nå siden slutten av juni, og utgangspunktet foran neste sesong er jo mye bedre enn hva det var i fjor, sier han.