Northug (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Northug (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Northug snakker ut om sykdommen: – Er villig til å ofre alt før og etter OL

Petter Northug har fortsatt troen på OL-gull.

Sesongoppkjøringen til Petter Northug jr. har vært alt annet enn optimal. Den norske skikongen har slitt med sykdom og gått glipp av mye trening.

Northugs situasjon har fått flere eksperter til å rynke på nesen og har skapt enda mer debatt rundt valget om å trekke seg ut ifra landslaget.

Les også: 60 kasser øl til Northug og co.

Kan ikke gå alle distansene i OL
Lørdag møtte Northug pressen for å snakke om den problematiske perioden.

– Akkurat nå er det veldig positivt. Pila har snudd litt. Jeg kjenner fremgang i det jeg gjør. Så om dette fortsetter så håper jeg at det ikke er så lenge til jeg er tilbake for fullt, sier han til TV 2 Sporten.

Han forteller at det nå bare er OL som betyr noe denne sesongen.

– Det er altfor tidlig å si om jeg kommer til å bli hundre prosent denne sesongen. Fokuset må være at OL er det store hovedmålet, og alt må legges til rette for at man skal være i form da. Jeg skal nok klare å bygge opp en formtopp til den tid. Men det kommer til å gå på bekostning av alt som skjer før og etter, men det er jeg villig til å ofre, sier han.

Men Petter Northug innrømmer at han ikke kan gå alle OL-øvelsene

– Jeg må nok kutte ned på distansene med det grunnlaget jeg har nå, sier han.

Han har ikke gitt opp håpet om OL-gull.

– Jeg har tro på OL-gull, ellers hadde jeg holdt på med noe helt annet akkurat nå, sier han.

Tar ingen sjanser
Northugs trener Eirik Myhr Nossum sier lørdag til TV 2 Sporten at Northug ikke kommer til å gå alle distansene under OL.

– Det er den eneste garantien du kan få av meg i dag. Han kommer ikke til å gå alle distanser i OL. Vi kommer kanskje til å plukke ut to eller tre distanser og gå for de, sier han.

Han avslører også at det ikke ser spesielt lyst ut med tanke på at den norske skikongen kommer til å delta på verdenscuprenn før jul.

– Sannsynligheten for at han går verdenscuprenn før jul er ikke veldig stor akkurat nå. Beitostølen er ikke det viktigste rennet i år. Dersom det ikke er riktig for Petter å gå de første rennene, så gjør vi heller ikke det, sier han.

Se intervju med Northugs trener under

760503

Tilbake rundt juletider
Northugs lege Are Løseth tror vi kan vente å se Northug tilbake i konkurranse rundt juletider.

– Vi håper han er tilbake hundre prosent før jul. Vi har gjort ting riktig så langt, og vil øke steg for steg oppover. Så da regner vi med at han får trent godt og vil være tilbake i konkurranse rundt juletider, sier han.

Se intervju med Northugs lege under

760502