aquilani22
aquilani22

Aquilani ødela festen for Bendtner og Danmark

To mål av Arsenal-spissen var ikke nok for danskene.

Danmark måtte ha seier hjemme mot Italia for å holde liv i VM-drømmen. Morten Olsen hadde for anledningen tatt Nicklas Bendtner tilbake i landslagsvarmen. Og akkurat det så lenge ut til å være en klok avgjørelse.

Arsenal-angriperen som de siste årene har fått mest oppmerksomhet for utenomsportslige ting scoret begge Danmarks mål og så lenge ut til å bli den store helten i sitt landslagscomeback.

Men et overtidsmål fra Alberto Aquilani ødela den danske festen og sørget for at det nå ser svært vanskelig ut for våre naboer med tanke på å ta seg til et VM-sluttspill.

Danskene står med 13 poeng, og ligger på tredjeplass med dårligere målforskjell enn Bulgaria som tapte mot Armenia tidligere fredag.

Italia tok ledelsen
Det var italienerne som åpnet best. 28 minutter var spilt da Osvaldo ble spilt nydelig gjennom for gjestene. Southampton-spissen var iskald og satte ballen vakkert i mål bak Stephan Andersen i Danmark-buret.

Det så lenge ut til at Italia skulle gå til pause med 1-0. Men danskene skulle slå tilbake. Nicklas Bendtner som ikke har spilt en landskamp for Danmark siden november i fjor steg til værs på bakerste stolpe og stanget inn utligningen for danskene.

Men Danmark var ikke fornøyd med uavgjort, og fortsatte å jage ledermålet. Etter 56 minutter banket Christian Eriksen et frispark i stolpen ved siden av en fortumlet Buffon.

Bendtner scoret to
Drøye ti minutter seinere sto metallet nok en gang i veien for danskene. Midtstopper Andreas Bjelland banket ballen i tverrligger fra kort hold. Men også denne gangen slapp italienerne unna med skrekken.

Men etter å ha stanget og stanget tok Bendtner nok en gang ansvar. Angriperen knuste Balzaretti i luften og headet inn ledermålet etter et nydelig innlegg fra Michael Krohn-Dehli.

Da trodde alle at Danmark hadde klart det, men på overtid sørget den tidligere Liverpool-spilleren Alberto Aquilani for at det ble poengdeling i Parken.