Daniel Braaten (Foto: Filip Horvat/Ap)
Daniel Braaten (Foto: Filip Horvat/Ap)

Norges VM-drøm røk etter 0-3: – Viste at vi ikke er gode nok for noe som helst

Skuffende tap for Slovenia i Per-Mathias Høgmos sjefsdebut.

Slovenia-Norge 3-0:

MARIBOR/BERGEN (tv2.no): Norge hadde aller tiders mulighet til å nå VM-playoff etter at Bulgaria tapte for Armenia og Italia reddet poeng mot Danmark.

Men Per-Mathias Høgmos menn maktet ikke å følge opp borte mot Slovenia. Det var tidvis veldig oppløftende spill, men Norge snublet likevel og tapte 0-3.

Dermed er VM-håpet definitivt ute for Norge for denne gang, og ikke noe annet enn æren står på spill hjemme mot Island neste uke.

Daniel Braaten setter rene ord på skuffelsen blant de norske spillerne.

– Vi sov i et par minutter og fikk to i trynet. Det er for dårlig. I dag viste vi at vi ikke er gode nok for noe som helst. Vi har ikke noe i et mesterskap å gjøre. Så enkelt er det, sier han til tv2.no.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Se intervju med Daniel Braaten i videovinduet øverst!

– Ble for naive
Høgmo mener Norge ble felt av en dårlig periode i første omgang.

– Jeg syns vi kom bra ut de første fem minuttene, men så fulgte en periode hvor vi ble straffet hardt. Vi ble litt naive etter en god start. De kom til store sjanser, scoret mål og vi hang ikke helt med i forsvarsspillet. Slovenia var veldig gode, sier Høgmo.

Landslagssjefen mener Norge hevet seg og spilte godt de siste 25 minuttene av første omgang. Han trekker frem at laget kom til en rekke innlegg, men savnet noe mer trøkk inne i boksen.

– Men da de satte 3-0 tidlig i andre omgang ble kampen preget av det. Slikt skal ikke skje. Det sier seg selv. Men alt i alt tapte vi fortjent, sier han.

Offensive backer er en viktig del av Høgmos fotballfilosifi, og sjefen er meget fornøyd med det han fikk se av Omar Elabdellaoui og Tom Høgli offensivt. Han trekker også frem Brede Hangeland, Tarik Elyounoussi, Per Ciljan Skjelbred og den sentrale midtbanens bidrag offensivt som lyspunkter.

– Mye av det vi leverte i dag er slik vi ønsker å fremstå. Det vil jeg understreke, og det skal vi bygge videre på. Vi må bli enda strammere og få litt mer fysikk. Vi må jobbe oss opp på et høyere nivå, men det bor mye i disse spillerne, sier Høgmo.

Allerede tirsdag kommer Island til Ullevaal for å sikre play off-plassen Norge håpet på. Og håpet kunne faktisk vært tilstede med tre poeng i Maribor ettersom både Armenia og Italia gjorde sitt for å hjelpe Norge.

– Man kan være selvplager å tenke på den. Vi hadde et lite håp om at det skulle gå veien, men har startet en prosess inn mot EM i Frankrike, sier Høgmo etter debuten.

Se intervju med Per-Mathias Høgmo her (Artikkelen fortsetter under):

760454

Kamara: – Alle ser det ikke er godt nok
Ola Kamara fikk endelig sin landslagsdebut, men smilte ikke så veldig bredt etter kampen.

– Det var fem minutter som var helt svarte, ellers synes jeg vi spiller ganske bra, sier Strømsgodset-spilleren til tv2.no.

– Vi bygger på noe som kan være veldig bra. Dt er mye som er mer positivt enn det jeg har sett av landslaget fra før. Vi må bygge på dette, men det er absolutt ikke godt nok. Det ser jo alle, legger Kamara til.

Også kaptein Brede Hangeland var svært skuffet etter kampen.

– Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde. Jeg tror det var en kombinasjon av at de var veldig gode i liten periode da vi var dårlige. Det var utrolig synd, for i kampen for øvrig synes jeg det var masse bra. Det manglet bare målene, sier han til tv2.no.

– Vi hadde en veldig fin inngang til kampen og gjorde mye av de vi hadde øvd på og snakket om. Men det er umulig å vinne kamper når man slipper inn tre mål. Det var nok balansen mellom angrep og forsvar som felte oss, sier Hangeland.

Scoret to på to minutter
Vertene tok tidlig initiativ og rullet opp en stor sjanse allerede etter ti minutter. Derfor var det ikke ufortjent da Milivoje Novakovic satte inn 1-0 i det 13. minutt. Köln-spissen gikk frem på et innlegg fra høyre og satte - totalt umarkert - inn ledermålet.

Samme mann var på plass bare to minutter etter og bredsidet inn 2-0. Novakovic fikk ballen etter flikk-flakk-spill med Andraz Kirm rundt Norges forsvar.

Like før pause var Daniel Braaten svært nær redusering, men forsøket gikk like utenfor stolpen. Nærmere enn det kom i grunn ikke Norge.

Det gjorde derimot Slovenia, og samme Novakovic sørget også for 3-0 i det 49. minutt. Slovenerne utnyttet en stor norsk tabbe og Novakovic ble spilt fri alene med Rune Jarstein. Spissen gjorde selvsagt ingen feil og fullførte sitt hat trick.

Kamara ble byttet inn etter vel 60 minutter og ga ny giv i det norske angrepet. Strømsgodset-spilleren hadde et par gode muligheter, men maktet ikke å tenne håpet for Norge.

Se intervju med Brede Hangeland her:

760450

Vår reporter i Maribor chattet underveis i kampen: