Av Kjersti Johannessen

På en pressekonferanse tidligere fredag bekreftet politiet at det var en tre år gammel gutt som ble drept i Sagvåg på Stord torsdag ettermiddag.

Den drepte var plassert i fosterhjem hos familien hvor drapet skjedde, og det skal være en relasjon mellom han og gjerningsmannen.

LES OGSÅ: Naboer på Stord i sjokk etter drap på gutt (3)

Barnevernet til stedet

På en ny pressekonferanse fredag ga politiet flere detaljer om det som har skjedd.

– Det var fem personer på åstedet når dette skjedde. Fire av dem var i familie. Offeret er et fosterbarn, mens den 13 år gamle gjerningsmannen var biologisk barn i hustanden. Både moren og faren i familien var hjemme, og faren ble fraktet til Haukeland sykehuset med skader. Det var en person til i husstanden, men hun var ikke til stede da drapet skjedde, sa lensmann Bernt Norvalls på pressekonferansen.

Den femte personen var en representant fra barnevernet som var på rutinebesøk.

– Avhøret av 13-åringen er gjennomført i dag. Han har vedkjent seg handlingen og skildret den. Han vet hva han gjorde når han påførte volden.

Den avdøde er obdusert, men politiet har har ikke fått rapporten. Siden gjerningsmannen er under den kriminelle lavalder er det helsevesenet og barnevernet som følger opp videre.

– Vi har tett kontakt med samarbeid med barnevern, helsevesenet og kommunen i denne saken.

Politiet driver fortsatt teknisk og taktisk etterforskning. Åstedet er sperret av. Politiet har ikke kjennskap til adressen fra tidligere.

Sier han forstår hva han har gjort

13-åringens forsvarer Kjell Steinsbø sier til TV 2 at hans klient har gitt en forklaring på hva som har skjedd, og at han står bak.

– Han er under psykisk observasjon og vurdering og skal være det i ti dager. Han er rolig og det virker som om han har det greit.

– Forstår han hva han har gjort?

– Han sier at han forstår det, men han gir ikke inntrykk av at han forstår det.

Barnevernet skal granskes

Helga Arianson, fylkeslege i Hordaland, sier TV 2 at dette er en dypt tragisk sak, og at hun ikke har vært borti liknende.

– På bakgrunn av det har vi startet tilsyn. Det betyr at vi har bedt om å få inn informasjon om hva som har hendt, for å gjøre en vurdering av hvordan vi skal følge opp dette videre. Det er altfor tidlig å si hva som vil komme ut av granskningen.

Fylkeslegen sier at denne saken ikke kan sammenlignes med noe annet.

– Det er heldigvis svært sjelden barn dreper barn.