Frida og Ida og Sondre (Foto: TV 2)
Frida og Ida og Sondre (Foto: TV 2)

Denne duellen ga Sondre Lerche tårer i øynene

– Jeg blir veldig emosjonell av den sangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Mei Ling Noer

I kveld måtte deltakerne i «The Voice» ut i dueller der kun én av to gikk videre. Da Frida Natland (28) og Ida S. Hågensen (28) var ferdige med sin versjon av «Alone Again», måtte mentore Sondre Lerche rett og slett ha noen minutter for seg selv.

– Jeg blir veldig emosjonell av den sagen og av de to. Så hvis du kan gi meg fem minutter, sier han mens han knapt klarer å holde tårene tilbake.

Se duellen og Sondre Lerches reaksjon på den ovenfor!

– Jeg legger meg flat!

Og det var ikke bare Lerche som lot seg påvirke av musikken som oppstod da de to talentene stod på scenen.

– Jeg synes det var nydelig! Og jeg synes at Gilbert O'Sullivan er musikk som skal pakkes inn i en naiv melankoli, og det synes jeg dere klarte fint begge to. Jeg synes kanskje din stemme passet best stil denne sangen, Ida. Men Frida, du gir sangen en edge som gjør at man spisser ørene. Og du har en vibrato som... jeg legger meg flat! Den er helt fantastisk! sa Lene Nystrøm.

Sleit med å velge

Som alltid var det sangernes mentor som satt igjen med siste ordet. Sondre Lerche var i stor tvil om hvem han skulle sende videre av de to.

Ida og Frida i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
– Dette er jo to kvinnelige artister som alle snudde seg for. Ida synes jeg er særdeles god på tekst. Spesielt i omgang med denne teksten som er meget spesifik og kronglete, så holder du alltid ting samlet og har ikke behov for å dra på eller overdramatisere. Du stoler på låten og deg selv og det skal du fortsette med, det er en kjempegave. Frida, vi har snakket om det å rett og slett tørre å tro litt på seg selv. Jeg opplever at du er i gang med en prosess som er veldig, veldig spennende, sa han.

– Jeg må velge den som jeg føler kanskje stikker seg aller mest ut rent stemmemessig, og det er Frida, valgte han til slutt.

Se alle årets opptredener her!

Todelt seier

Frida forteller til tv2.no at det ikke utelukkende var positive følelser knyttet til å bli valgt videre.

Frida Natland fikk ellevill jubel av mentorene og publikum etter sin audition.
– Det var faktisk ganske todelt. Jeg tror aldri at jeg har følt meg så delt i følelsene. Jeg var veldig glad for å gå videre, men det var så trist at Ida ikke gjorde det. Det var veldig spesielt, innrømmer 28-åringen.

At Sondre Lerche nærmest måtte ta til tårene etter opptredenen, er hun derimot strålende fornøyd med.

– Det var kjempebra! Jeg følte at vi da hadde levert, siden han likte det så godt. At vi ikke hadde skuffet ham. Og det er veldig godt å vite når han har vist oss den tilliten ved å velge en låt som betyr mye for ham. Så det var veldig fint å se at han likte det!

Hvordan det går videre med Frida og resten av deltakerne kan du se fredager klokken 19.30 på TV 2.

Se Fridas blind audition:

Se Idas blind audition:

Se «The Voice» fredager klokken 19.00 på TV 2.