ø3
ø3

Ørjan Burøe: – Dritskummelt å skjære i trynet på folk

Seks år etter at komikeren ble utsatt for blind vold, har han endelig tatt mot til seg for å rette opp etter skadene han ble påført.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Line Barka

I 2007 var komiker Ørjan Burøe ute på byen med en kompis da det dramatiske inntraff. Uprovoserende ble han overrumplet av en mann som knuste et whiskyglass inn i ansiktet hans.

Under kniven

– Det var en fyr som tok feil av meg og en annen, det er i hvert fall det folk sier. Det var ingenting som hadde skjedd i forkant, forteller Burøe.

Komikeren fikk slått ut flere tenner, spjælet overleppen og ble sendt direkte til legevakten. Seks år senere er arrene etter volden fortsatt synlige, og en vevdannelse under leppen har blant annet gjort at komikeren har hatt problemer med å drikke, samt at han har latt være å ta skjeggvekst på syv år grunnet arrene.

Endelig har Ørjan tatt mot til seg for å gjøre noe med problemet, og i forrige uke dro han til Akademikliniken i Oslo.

– Grunnen til at jeg har ventet så lenge er helt enkelt at jeg bare har utsatt det da jeg ikke er noe glad i slike ting. Nå skal jeg få det overstått, og så synes jeg det er dritskummelt å skjøre i trynet på folk, sier han til «God kveld Norge».

Les også: Slik reagerte Ørjan Burøe på samboerens frieri

– Føles veldig bra

Inngrepet ble gjennomført i løpet av 30 minutter, og da komikeren ble rullet tilbake til rommet på sengen ga han tommelen opp. Etter operasjonen måtte Ørjan ha minst mulig bevegelse i ansiktet, men da vi møtte ham igjen en uke etter var han både pratsom og fornøyd.

– Det føles veldig bra. Jeg har noen sting under her, sier han og peker mot overleppen.

– Jeg har fått beskjed om ikke å smile, men det er jo ikke så lett å ikke smile, sier han.

For første gang på syv år har Ørjan tatt skjegget. Dette er han godt fornøyd med, selv om datteren Leah (13) gjerne helst skulle sett at pappa hadde beholdt det.

– Jeg synes han er finere men skjegg. Han ser mer voksen ut, sier hun.

Les også: Komiker la ut nakenbilde på Facebook