FREMFØRING: Ylvis fremførte «The Fox» på «Late Night with Jimmy Fallon», natt til torsdag norsk tid, iført de etterhvert så kjente revekostymene.  (Foto: Lloyd Bishop/NBC)
FREMFØRING: Ylvis fremførte «The Fox» på «Late Night with Jimmy Fallon», natt til torsdag norsk tid, iført de etterhvert så kjente revekostymene. (Foto: Lloyd Bishop/NBC)

Ylvis-brødrene fortsetter eventyret i USA

Natt til torsdag norsk tid opptrådte Ylvis-brødrene live på «Jimmy Fallon»-show i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kaja Kirkerud

Ylvis er i USA for andre gang på kort tid – også denne gangen for å gi amerikanerne en bit av Norge og monsterhiten «The Fox». Låten er mer populær enn noen gang, og ligger nå på en imponerende 8. plass på Billboard-listen i USA.

Synger for millioner

Natt til torsdag norsk tid var Bård og Vegard Ylvisåker gjester i talkshowet «Late Night with Jimmy Fallon». Der fremførte de «The Fox», som nå er sett av over hundre millioner på You Tube.

Se opptredenen i videovinduet øverst!

Bildet fra innspillingen viser at Ylvis var ikledt de etter hvert så kjente revekostymene under opptredenen. De var også utstyrt med lommelykter, og det kan se ut som det var gjort flere ting for å gjenskape den populære musikkvideoen.

I tillegg til Ylvis-brødrene var skuespiller Alan Rickman, kjent fra blant annet Harry Potter-filmene og Love Actually gjest på talkshowet.

Showet har gått på amerikansk TV siden 2009, og fått to Emmy-nominasjoner. I 2011 karakteriserte New York Times showet som «det man velger å se på hvis man ønsker komedie, musikk og de beste talentene».

Artikkelen fortsetter under bildet.

I KOSTYMER: Talkshow-verten Jimmy Fallon (andre f.v) la ut dette bildet på sin Instagram-konto, hvor han poserer i revekostyme med Ylvis-brødrene.  (Foto: Jimmy Fallon / Instagram )
I KOSTYMER: Talkshow-verten Jimmy Fallon (andre f.v) la ut dette bildet på sin Instagram-konto, hvor han poserer i revekostyme med Ylvis-brødrene. (Foto: Jimmy Fallon / Instagram )

Fredag beveger Ylvis seg videre, og inntar både sofa og scene på det legendariske morgenshowet Today Show på NBC.

Det tok én måned og seks dager før «The Fox» nådde 100 millioner visninger på You Tube.

– Oi! Hundre millioner! Det er jo det samme som én milliard. Det er fantastisk, sier Vegard Ylvisåker, mens lillebror Bård er overveldet.

– Jeg er målløs, sier Bård Ylvisåker.

Til sammen vil opptrendene på talkshowet og morgenshowet nå ut til ca. 6,5 millioner amerikanere.

Sammen på topp-ti-listen til Billboard er også Miley Cyrus, som besøkte Jimmy Fallon kvelden før Ylvis.

Ellen lærte seg «The Fox»

I september framførte Ylvis låta si for første gang på «The Ellen DeGeneres Show».

Både Bård og Vegard Ylvisåker fikk en god tone med den populære talkshowvertinnen.

– Det var topp. Det var helt supert. Det ble god stemning med Ellen selv. Vi satt å snakke med henne lenge. En hyggelig jente, sa Vegard etter innspillingen.

To dager etter sto de på scenen i Los Angeles under iHeartRadio-festival, foran tusener av jublende tilskuere. På den samme festivalen spilte også store artister som Katy Perry, Elton John, Justin Timberlake og Paul McCartney.

Sjekk de elleville «The Fox»-versjonene:
755505

Ohio-korps fremfører verdenshiten:
754868

Se «Ingen Grenser»-parodien på «The Fox»:
758232

Ylvis-reven har fått rabies i ny metall-video:
755058

Se Ylvis synge med Ellen DeGeneres.

755748