BEKLAGER SEG: KrF-leder Knut Arild Hareide innrømmer at han gikk for langt i asylbarn-uttalelser. Nå sier han unnskyld til SV. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)
BEKLAGER SEG: KrF-leder Knut Arild Hareide innrømmer at han gikk for langt i asylbarn-uttalelser. Nå sier han unnskyld til SV. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Hareide med asylbarn-unnskyldning til SV

– Jeg har gått med en vond følelse inni meg siden mandag, sier KrF-lederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

KrFs leder Knut Arild Hareide innrømmer at tross asylbarnavtalen KrF og Venstre fikk i samarbeidsavtalen med Høyre og Frp, så vil asylbarn bli sendt ut av landet. Nå ber han SV om unnskyldning.

Mandag triumferte Hareide og uttalte etter at samarbeidsavtalen var et faktum at løsningen som de fire borgerlige partiene oppnådde for asylbarna overgikk det SV oppnådde i regjering.

– Det SV har prøvd på i åtte år, har vi klart på 14 dager, så Hareide på en pressekonferanse.

LES OGSÅ: Jasmine (18) var sikker på asylamnesti: – Et sjokk

Nå innrømmer han at han gikk for langt og ga for høye forventninger til mange, skriver Klassekampen.

– Jeg har gått med en vond følelse inni meg siden mandag. Nå er det på tide å si unnskyld til Audun Lysbakken og SV. Jeg burde aldri ha sagt det, sier Knut Arild Hareide, som allerede tirsdag sendte et brev til SV-lederen med unnskyldningen.

LES OGSÅ: Asylrettsekspert roser den nye regjeringen

Det har hersket tvil om hvor mange barn asylavtalen vil gjelde for, og etter noen dager er det klart at avtalen, ifølge Redd Barna, i beste fall kun vil gjelde for rundt 100 av de 750 lengstboende asylbarna. (©NTB)