Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Christer Baardsen og Geir Solaas Moen

Torsdag kveld gjestet partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) talkshowet Senkveld med Thomas og Harald.

Underveis i talkshowet, som sendes fredag kveld, glapp det plutselig ut av påtroppende statsminister Solberg at de nye regjeringspartnerne går inn for å gjøre Segway lovlig i Norge.

«Avbyråkratisering»

Etterpå bekreftet hun planene overfor TV 2 Nyhetene.

– Vi går inn for å fjerne forbudet mot Segway som en del av avbyråkratiseringsreformen vår, sa Solberg – og fikk støtte av Siv Jensen.

Avsløringen føyer seg inn i rekken av varslede endringer lagt frem av Høyre og Frp fram torsdag. Fra Sundvolden brakte de nye regjeringspartiene nyheter om blant annetforeldrepermisjon, boksing og snøscootere.

Sidestilt med moped

Segway har tidligere figurert på listen over ting Frp har varslet at de vil kjempe for å gjøre lovlig. Bakgrunnen for forbudet er at topphastigheten til en Segway er 20 km/t.

Det har gjort at kjøretøyet har vært ansett som en moped, med de krav som stilles til typegodkjenning, registrering, forsikring, aldersgrense, førerkort og hjelm, ifølge en presisering fra politiet.

Daværende samferdselsminister Liv Signe Navarsete begrunnet i 2009 forbudet med hensynet til den økte skaderisikoen bruken av blant annet Segway medfører.

Lederen for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Anders Anundsen, er blant dem som har gått i bresjen for en lovendring.

Her demonstrerer han kjøretøyet, og flere andre ting som er gjenstand for forbud i Norge: