Cristiano Ronaldo headet inn to mål mot Ståle Solbakkens FCK. (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)
Cristiano Ronaldo headet inn to mål mot Ståle Solbakkens FCK. (Foto: PIERRE PHILIPPE MARCOU/Afp)

Ronaldo-oppvisning mot Solbakkens FCK

Etter møtet med FCK står Cristiano Ronaldo med smått utrolige 26 mål på sine siste 21 kamper i Mesterligaen.

Real Madrid - FCK 4-0

Å score over ett mål i snitt i verdens beste klubbturnering er en utrolig prestasjon av portugiseren.

At Ronaldo, som spilte sin kamp nummer 100 i europacupene, og lagkompisene skulle feie over danske FCK var som ventet, men det endte likevel «bare» 4-0 på Santiago Bernabeu.

– Frem til 2-0 var dette godkjent. Tre baklengs hadde vært bedre enn fire, og to hadde vært utmerket, sier FCK-sjef Ståle Solbakken i et intervju vist på Viasat.

Cristiano Ronaldo nikket inn ledermålet etter 21 minutter da keeper Johan Wiland, som skal ha hovedæren for at FCK tok poeng mot Juventus sist, misset i feltet.

26 på 21 siste
Først 25 minutter før slutt økte samme mann ledelsen med sitt 26. mål på sine 21 siste kamper i Mesterligaen. Kun Raul (49), Lionel Messi (34), Ruud van Nistelrooy (32), Thierry Henry (30) og Andrej Sjevtsjenko (28) står med flere scoringer i verdens beste klubbturnering.

Se Braatens blodige sammenstøt med Pepe - artikkelen fortsetter under videovinduet!

758454

Angel di Maria la på til 3-0 med et godt skudd fra 20 meter, og samme mann fastsatte sluttresultatet på overtid.

Real Madrid står med imponerende ti scoringer etter de to første kampene i gruppespillet, og det er klubbrekord for spanjolene. FCK må også oppdatere statistikken etter dagens kamp da deres største tap i Mesterligaen før onsdagens kamp var 0-3 mot Manchester United i 2006.

Allerede etter seks minutter misset Karim Benzema en stor sjanse for Real Madrid da han nikket utenfor fra kort hold. Hjemmelaget var som ventet klart best både før og etter Ronaldos ledermål, men fem minutter før pause trodde danskene de hadde utliknet.

Pepet av banen
Nicolai Jørgensen fikk avsluttet mot mål da Iker Casillas misset i feltet, men ballen traff tverrliggeren og ble etter hvert reddet av Luka Modric på streken.

FCK-spillerne mente kroaten handset, men fikk ikke dommeren med seg på det og på sidelinjen falt Ståle Solbakken sammen på gresset i noe som minnet om en slags rulle.

Se Solbakkens merkelige rulle på gresset - artikkelen fortsetter under videovinduet!

758455

– Den situasjonen ble kanskje kampavgjørende. Det er ikke lett å se, men hvis det var en hånd på ballen, er det også utvisning. Jeg syns det er vanskelig og jeg vil ikke klandre dommeren. Det gikk fort. Men han kan blåse og han hadde kanskje gjort det i andre enden, sier Solbakken.

Real Madrid ble faktisk pepet av banen til pause, men det kravstore publikummet ble blidgjort etter pause med ytterligere tre scoringer. Daniel Braaten fikk gult kort da han løp ned Luka Modric i andre omgang, og ble tatt av banen på stillingen 2-0.

– Vi forsøkte å spille som planlagt og reaksjonen etter tapet mot Atletico i helgen var bra. Det første målet forandret kampen, men FCK viste god organisering. Defensivt jobbet de som et lag og er vanskelige å spille mot, sier Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti.