SLAKTER SANDNES ULF: Zymer Bytyqi vil bort fra klubben. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
SLAKTER SANDNES ULF: Zymer Bytyqi vil bort fra klubben. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Sandnes Ulfs stortalent (17) refser klubben og vil bort

Sandnes Ulfs stortalent Zymer Bytyqi tror han vil stagnere helt under trener Asle Andersens defensive spillestil.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Zymer Bytyqi debuterte i Tippeligaen i en alder av 15 år og 261 dager i oppgjøret mot Haugesund fjor. I august 2012 ble angriperen solgt til Red Bull Salzburg for fem millioner kroner.

LES OGSÅ: Sandnes Ulfs stortalent klar for Red Bull Salzburg

Men stortalentet trivdes ikke i Østerrike. Etter et snaut halvår i Salzburg fikk han reise hjem og utvikle seg videre i Sandnes Ulf på lån det neste året.

Se Zymer Bytyqi bli historisk som tidenes yngste Tippeliga-spiller i videovinduet øverst!

– Jeg vet jeg er mye bedre enn mange av de som får spille. I tillegg har de som har fått spilletid underprestert kraftig de siste kampene. Jeg er rett og slett sjokkert over at treneren ikke gir meg sjansen

– Frustrende og sjokkerende
Returen til Tippeligaen og Sandnes Ulf har imidlertid ikke gått som forventet for den belgisk-fødte 17-åringen.

Han er fullstendig ute i kulden og mener mener at trener Asle Andersens defensive spillestil er ødeleggende for sin videre utvikling, skriver lokalavisen Sandnesposten.

– Jeg kan uansett ikke fortsette sånn som dette. Det er frustrerende og sjokkerende at jeg ikke spiller på dette laget. Jeg vet jeg er mye bedre enn mange av de som får spille. I tillegg har de som har fått spilletid underprestert kraftig de siste kampene. Jeg er rett og slett sjokkert over at treneren ikke gir meg sjansen. Jeg er i kjempeform og det viser jeg både på trening og i b-kampene, sier en oppgitt Bytyqi til Sandnesposten.

LES OGSÅ: Tippeligaens yngste fristes av spill på kontinentet

SLAKTER SANDNES ULF: Zymer Bytyqi vil bort fra klubben. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

– Må bort for å ikke stagnare helt
Bytyqi har gitt klubben beskjed at han ønsker å bryte utlånskontrakten med Sandnes Ulf etter denne sesongen, og har bedt sin agent Jim Solbakken om å sondere mulighetene for neste år.

– Jeg passer ikke inn i Sandnes Ulf-stilen. Det handler i altfor stor grad om å ødelegge for det andre laget i stedet for å skape selv. Det er altfor stort fokus på det defensive, sier Bytyqi, og slår fast:

– Jeg kan ikke bli her. Jeg må finne meg en ny klubb. Hvis ikke kommer jeg til å stagnere helt, mener stortalentet som har startet tre kamper for Sandnes Ulf i Tippeligaen hittil denne sesongen.

LES OGSÅ: Her blir Zymer Bytyqi (15) historisk: – Han er det største talentet jeg har spilt med

VIL BORT: Zymer Bytyqi mener Sandnes Ulf ødelegger karrieren hans. (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Beklaget på Twitter
I løpet av mandag kveld kom Sandnes Ulf-spilleren med en beklagelse på Twitter for sine uttalelser i Sandnesposten.

Stortalentet føler seg imidlertid misforstått.

– Jeg kan ikke bli her. Jeg må finne meg en ny klubb. Hvis ikke kommer jeg til å stagnere helt

– Uklokt og umodent
Sandens Ulfs hovedtrener Asle Andersen legger ikke skjul på at han blir litt oppgitt over at Zymer Bytyqi går offentlig ut med sin misnøye.

– Dette er både uklokt og umodent av Zymer, spesielt i den settingen vi er i nå. Vi har fem cupfinaler foran oss og vi trenger spillere som står sammen og som er villige til å blø for drakta - ikke spillere som setter seg selv foran laget, sier Sandnes Ulf-treneren til Sandnesposten, før han retter en advarende pekefinger mot unggutten.

– Det er fort gjort å ta med seg disse tankene ut på treningsfeltet. Det er i situasjoner som Bytyqi er i nå at spillere blir testet på karakter, sier Andersen, som ikke ønsker å kommentere Bytyqis utsagn om spillestil overfor lokalavisen.

PS: TV 2 Sporten har foreløpig ikke lykkes med å komme i kontakt med Sandnes Ulfs trener Asle Andersen eller sportslig leder Tom Rune Espedal for en kommentar til Zymer Bytyqis utsagn.