GIFTEKLARE SPREKINGER: Hilde Sofie Larsen og Steinar Skaug skal gifte seg, etter at Steinar løp seg til frieri. Her er de avbildet sammen på Gaustatoppen. (Foto: Privat/garmin.com)
GIFTEKLARE SPREKINGER: Hilde Sofie Larsen og Steinar Skaug skal gifte seg, etter at Steinar løp seg til frieri. Her er de avbildet sammen på Gaustatoppen. (Foto: Privat/garmin.com)

Steinar GPS-fridde til Hilde Sofie

4,1 kilometer løp Steinar Skaug (36) da han skulle stille det bokstavelig talt store spørsmålet til sin Hilde Sofie (33). Sjekk GPS-frieriet.

Av Asle Bentzen

Steinar og Hilde Sofie Larsen fra Kråkerøy er begge aktive. For å overvåke treningsøktene har de GPS-sendere med seg når de jogger og sykler. Etter hver treningsøkt viser en rød linje på et kart hvor sprekingene har vært.

Sirlig løkkeskrift

Steinar har i det små eksperimentert med å lage bokstaver og hjerteformer på kartet mens han er ute og trener. Da tobarnsfaren skulle fri til samboeren Hilde Sofie tok han steget helt ut – det vil si mange steg. Over fire kilometer.

– Jeg begynte med å kikke på kart og finne et egnet jorde hvor det var god nok plass, sier Steinar til TV2.no.

Spørsmålet var ferdig løpt etter fire kilometer: «Hilde vil du gifte deg med meg» – sirlig fremført med den peneste løkkeskrift på jordet ved Kråkerøy ungdomsskole, med Enhusveien som linje. Etter det viktige spørsmålet løp han til slutt fram et hjerte, før han jogget hjem igjen.

FIRE KILOMETER MED FRIERI: Slik ser kartet ut etter at Steinar
  løp inn det store spørsmålet til Hilde Sofie. (Foto: Skjermdump, garmin.com)
FIRE KILOMETER MED FRIERI: Slik ser kartet ut etter at Steinar løp inn det store spørsmålet til Hilde Sofie. (Foto: Skjermdump, garmin.com)

Alt er dokumentert via Steinars GPS-apparat og kan bivånes på denne nettsiden.

– Jeg tok det for det meste på feelingen, men la ut noen få markører for å huske hvor jeg hadde begynt bokstavene, sier han.

Ned på kne mens dama sjekket kart

Da spørsmålet endelig skulle overrekkes fikk Steinars kommende hustru se på GPS-kartet.

– Hun så noen kruseduller på jordet, og skjønte først ikke hva det var. Hun oppdaget først et hjerte, og deretter zoomet hun inn, sier Steinar.

Da skriften på jordet ved Enhusveien var lesbar hadde den kommende brudgommen vippet fram en ring.

– Da gikk jeg ned på kne og holdt fram ringen. Samtidig som hun leste spørsmålet fremsa jeg det muntlig, sier Steinar.

– Hun svarte ja, legger den oppfinnsomme sprekingen til.

Klikk her for å se kartet med frieriet.

Beste løpeturen noensinne

Dato for bryllupet er ikke satt ennå, men paret skal ut og spise middag lørdag for å legge planer for den store begivenheten.

– Den beste løpeturen jeg har hatt. Håper jeg aldri skal ta den igjen, sier Steinar Skaug.

Les også: Har funnet «perfekt» bryllupsdato

Har du tips om andre originale frierier eller kjærlighetserklæringer? Send e-post: 02255@tv2.no