rein-alexander-og-marianne (Foto: Thomas Reisæter)
rein-alexander-og-marianne (Foto: Thomas Reisæter)

Rein Alexander: – Det ble for mye for meg, det kokte over

– Jeg måtte stoppe alt, sier Rein Alexander om utbrentheten som gjør at trekker seg fra «Skal vi danse».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Margrethe Miljeteig

– Det ble for mye for meg, det kokte over og jeg måtte stoppe alt. Det er leit, for dette har vært et eventyr, sier Rein Alexander Hauge Korshamn (41) i intervjuet med «Skal vi danse» som du kan se på TV 2 i kveld.

Fredag ble det klart at Rein Alexander trekker seg fra høstens «Skal vi danse».

– Ingen ønskesituasjon

Årsaken er at sangeren har blitt utbrent. Dermed er også dansepartner Marianne Sandaker ute av dansen for denne gang.

– Jeg kan vel si at dette har vært en spesiell sesong for meg i «Skal vi danse». Jeg har hatt to dansepartnere på kort tid, og begge har trekt seg. Det er ikke en ønskesituasjon, men når det oppstår sykdom og utbrenthet er det ikke noe man kan gjøre noe med. Jeg har det fint og har god støtte både internt i «Skal vi danse» og privat, sier hun.

– Nå ønsker jeg Rein Alexander god bedring og at han tar seg tid til å hvile, sier hun.

Sandaker går nå tilbake i full jobb som sjåførlærer.

Rein Alexander sin manager Jan Erik Haglund forklarte til TV2.no fredag at arbeidspresset ble for høyt for Rein Alexander.

– Rein Alexander er en person og artist som stiller høye krav til seg selv og gjør sitt beste i enhver situasjon. Høyt arbeidspress og høyt stressnivå over lang tid har ført til at han er blitt utbrent, sa han.

– Aldri vært min greie

Rein Alexander kom inn som erstatter da Tom Nordlie trakk seg fra konkurransen kort tid før den begynte. Han fikk derfor to uker mindre til å trene enn de andre deltakerne.

Han har ikke lagt skjul på at han egentlig ikke hadde noen plan om å være med i «Skal vi danse».

– Det står rett og slett ikke noe om dansing i livskontrakten min. Det har aldri vært min greie, sa Rein Alexander til TV2.no etter premierelørdagen.

– Jeg hadde lenge forventet at den telefonen ville komme en dag. Jeg hadde derfor bestemt meg for at svaret skulle være nei den dagen jeg fikk tilbudet. Dette var virkelig ikke noe for meg, dette kan jeg virkelig ikke klare, sa han.

Likevel var han ved godt mot etter den første dansen:

– Jeg har gjort de mest utrolige ting i mitt liv. Jeg har opplevd mye spennende. Men dette er definitivt det aller, aller tøffeste, mest utrolige jeg har gjort, sa han.

Utstemningen vil gå som normalt i kveldens program. En deltaker vil gå ut, så problemet med en manglende deltaker vil bli løst senere i sesongen.