TOK BRONSE: Sondre Holst Enger sikret norsk VM bronse i Firenze fredag. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
TOK BRONSE: Sondre Holst Enger sikret norsk VM bronse i Firenze fredag. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Holst Enger turte ikke å showe etter VM-bronsen: – Men jeg burde kanskje danset med podiedamene

Bronsehelten droppet sitt varemerke på seierspallen i Firenze.

FIRENZE/BERGEN (tv2.no): Fredagens bronsehelt i U23-VM, Sondre Holst Enger, er ikke bare norsk sykkelsports største og heteste talent. Han er også den desidert største showmannen av sykkelen.

19-åringen har gjort det til sitt varemerke å danse og showe på podiet etter pallplasseringer i ritt. Det så man spesielt i vårens Glava Tour of Norway, der han stjal oppmerksomheten fra sammenlagtvinner Edvald Boasson Hagen.

Les også: Holst Enger kan velge om han vil bli proff i januar

Men etter fredagens råsterke bronse i Firenze, så holdt Horten-gutten seg bemerkelsesverdig i ro under premieutdelingen. Dette til tross for at han hadde lovet å showe hvis han kom seg på pallen.

Det hadde sin grunn.

– Det var litt for kleint å begynne med det der. Det var jo tusen kameraer der oppe, sier han til tv2.no.

– Det var en litt for stor scene og jeg tok ikke sjansen. Men seinere i kveld blir det bra feiring med lagkameratene, og da blir det selvsagt masse dansing, legger Holst Enger til med et stort bronseglis.

- Ville ikke kopiere Sagans rumpeklyp
Plussbank-juvelen åpner likevel for at han kanskje burde ha danset med de vakre italienske podienedamene.

– Ja, jeg burde kanskje ha danset med dem. Det hadde vært noe. Men jeg skal i hvert fall ikke klype de i rumpa som Peter Sagan, sier Holst Enger bestemt, og tenker på sykkelstjernens famøse stunt tidligere denne sesongen.

Nettopp Sagan er unggutten blitt sammenlignet mye med denne sesongen. Ikke bare grunnet egenskapene på sykkelen, men også fordi de begge skaper liv og røre utenfor landeveien.

Holst Enger liker imidlertid ikke den sammenligningen. Og det handler ikke bare om slovakens rumpeeskapader.

– Han er en kul type, han. Men jeg har egentlig ikke så lyst til å bli sammenlignet med ham. Jeg vil være meg selv, sier Holst Enger.

Vil vurdere nye profftilbud
Tenåringen er allerede proffaktuell og kan velge selv om han vil signere kontrakt på øverste nivå 1. januar 2014.

Fredagens bronsemedalje vil neppe sørge for færre interessenter på telefonen, noe Holst Enger er veldig klar over selv.

– Dette kan bety veldig mye for min karriere. Det er aldri negativt med en VM-bronse. Men jeg er fortsatt usikker på hva jeg skal gjøre. Det kan hende at jeg tar ett år til med Plussbank. Men det er klart, hvis det pøser på med tilbud nå, så må jeg jo vurdere de, sier han.

- Hadde krampe som f*en!
Nordmannen lå langt fremme i feltet på de siste rundene, men klarte ikke å hente inn Matej Mohoric fra Slovenia som tok gullet i ensom majestet. Louis Meintjes fra Sør-Afrika kom i mål til sølvmedalje like bak Mohoric.

– Det er helt rått. Jeg hadde krampe som f*en i spurten. Men det var bare 300 meter igjen av sesongen, så det var bare å kjøre på, sier Holst Enger til tv2.no.

– Jeg hadde veldig lyst på den regnbuetrøya, altså. Men jeg skal ikke klage, sier han.

Holst Enger vant spurten i det gjenværende hovedfeltet suverent, 13 sekunder bak Mohoric.

Odd Christian Eiking kom i mål sammen med gruppen til Holst Enger. Eiking endte til slutt på 16. plass.

– Jeg holdt på å spy på slutten. Det var tungt. Jeg ga ham (Enger) et godt puff opp den nest siste bakken. Jeg håper det hjalp. Det er sinnssykt at han fikk 3.-plass, sa Eiking til Viasat 4.