Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AV Beate Sneve Larsen

Rein Alexander (41) kom inn som erstatter for Tom Nordlie bare dager før premieren av «Skal vi danse» etter at Nordlie trakk seg på grunn av helsemessige årsaker.

Nå følger Rein Alexander i samme fotspor, og blir den andre deltakeren til å kaste inn håndkleet i årets sesong av programmet.

– Helsen til deltakerne i «Skal vi danse» kommer alltid først, så når vi opplever at en deltaker er utbrent, er det en alvorlig situasjon som vi selvsagt er nødt til å ta hensyn til. Vi har i samarbeid med Rein Alexander, hans lege og management, funnet en løsning som både TV 2, Monster og han kan gå videre med, sier programredaktør i TV 2, Anne Karin Lundeby til TV2.no.

– Det viktigste nå er at han tar vare på seg selv, sier Lundeby som også ønsker å takke Rein Alexander for hans deltakelse i programmet.

Høyt arbeidspress

Grunnen til at Rein Alexander trekker seg etter bare to programmer er det høye arbeidspresset sangeren nå har tatt på seg.

– Rein Alexander er en person og artist som stiller høye krav til seg selv og gjør sitt beste i enhver situasjon. Høyt arbeidspress og høyt stressnivå over lang tid har ført til at han er blitt utbrent. Rein Alexander og hans management ber om respekt for privatlivets fred i denne situasjonen, og alle henvendelser skal gå direkte til hans management, sier Rein Alexanders manager Jan Erik Haglund i Igloo Management til TV 2.

Utstemming som normalt

At Rein Alexander nå trekker seg like før det tredje programmet går på lufta, fører ikke til at de resterende deltakerne kan ta livet med ro og tenke at de ikke kan ryke ut av programmet lørdag kveld.

– Noen kommer fortsatt til å ryke i morgen, så utstemmingen går som normalt, sier Lundeby.

Men med én deltaker mindre i konkurransen jobber nå produksjonen på spreng for å løse problematikken til senere i sesongen.

– Vi jobber med en løsning for senere i programmet, mer kan jeg ikke si akkurat nå, sier Lundeby til TV2.no.

Her ser du Rein Alexander og Marianne Sandakers siste dans i «Skal vi danse».

Hva som skjer videre i «Skal vi danse» ser du på TV 2 lørdag kl 19.30.