De nye Norske Talenter dommerne (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)
De nye Norske Talenter dommerne (Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2)

Dette er de nye «Norske Talenter»-dommerne

Mia Gundersen får selskap av Omer Bhatti, Bjarte Hjelmeland og Lisa Tønne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av: Sandra Mei Ling Noer. Videoreporter: Fredrik Furuseth

Når «Norske Talenter» setter igang med innspilling av ny sesong senere i år, er det bare Mia Gundersen (51) som står igjen av fjorårets fire dommere. Med seg denne sesongen får hun nemlig artist Omer Bhatti (29), komiker Lisa Tønne (35) og skuespiller Bjarte Hjelmeland (43).

Gundersen forteller til tv2.no at hun tror de tre nye tilskuddene skal få en utfordring når de går i gang med å dømme talenter.

– Jeg tror de får brynt seg! Jeg tror det kommer til å være annerledes enn det de tenker at det er, smiler hun lurt.

– Og så er jeg veldig spent. Jeg er spent fordi de er vant til å jobbe på en annerledes måte. Vi har jo folk som er humorister, som attpåtil går ganske langt, så jeg håper folk der hjemme forstår at det er med varme. For meg er det veldig viktig at folk føler seg ivaretatt, så jeg skal i alle fall stå for det, fortsetter skuespilleren.

Vil du teste talentet ditt foran de fire dommerne? Meld deg på her!

Tønne: – Håper noe er ræva!

Komiker og skuespiller Lisa Tønne forteller til tv2.no at hun ikke vegret seg stort før hun takket ja til sin nye jobb.

– Jeg synes det hørtes gøy ut! Jeg har jo ikke gjort det før, og jeg synes at alt jeg ikke har gjort før er spennende. Og så er det jo gøy å få lov til å sitte og synes og mene.

ali reza lisa tønne
ali reza lisa tønne
– Hva håper du at du får se?

– Jeg håper noe er ræva og noe er bra, ler 35-åringen.

Til vanlig jobber Tønne tett med «Torsdag Kveld fra Nydalen»-fjes Sigrid Bonde Tusvik. Sammen lager de podcasten «Tusvik og Tønne», der de to temmelig frittalende komikerne tømmer seg totalt.

– Det er veldig gøy! I den podcasten er det ikke så mye filter, og heller ikke så mange grenser. Vi har jo ikke noen sjef, så det blir uvant å plutselig ha en sjef. Det er generelt ganske modig av dem å ville ha meg med på en direktesending, sier Tønne, som også legger til at kollega Tusvik stiller seg hundre prosent bak makkerens nye dommerjobb.

Se «God kveld Norge»-reportasje om de fire dommerne øverst i artikkelen!

Oversvømmes av TV-tilbud

Artist Omer Bhatti, som også er kjent som en av Michael Jacksons nære venner, forteller til tv2.no at dommerjobben i «Norske Talenter» ikke er det første TV-tilbud han har fått.

– Jeg har fått så mange tilbud om forskjellige TV-ting, alt fra konkurranser til reality-show, og jeg føler at jeg, hvis jeg først skal stikke fram nesa mi, må være med på noe jeg kan stå for. Noe som er innenfor det jeg driver med selv, som er musikk og dans.

SATSER: Omer Bhatti (28) håper på et gjennombrudd i utlandet, og i Norge. (Foto: Andreas L Eriksson, © la)
SATSER: Omer Bhatti (28) håper på et gjennombrudd i utlandet, og i Norge. (Foto: Andreas L Eriksson, © la)
29-åringen sier at det ikke var vanskelig å takke ja til nettopp dette programmet.

– Å sitte i dommerpanelet på «Norske Talenter» er en plattform som passer bra for meg. Jeg har drevet med musikk og dans hele livet, det er min lidenskap. Og så mener jeg også at jeg har et godt øye for å spotte talenter. Det er det jeg lever for, jeg synes det er spennende å følge med på hva som skjer og hva som kommer av nye talenter. Jeg ser nesten aldri på TV, men jeg har fått med meg litt episoder av «Norske Talenter». Så jeg føler at jeg har noe å komme med og noe å bidra med av kunnskap og ekspetrise i forhold til det å underholde og å stå på scenen, sier han.

Elsker tryllekunst

Det kommer nok ikke som noen overraskelse for folk flest at Bhatti allerede har funnet sitt talent i dansen. Men det er kanskje ikke alle som har fått med seg hva hans andre lidenskap er.

– Jeg elsker tryllekunst, utbryter han til tv2.no.

– Jeg har alltid hatt en lidenskap for det, siden jeg var liten. Jeg kan til og med noen triks! Hver gang det er fest eller samlinger, pleier jeg å ta fram noen kort og dra noen trylletriks, smiler han.

Drømmer om Shakespeare-monologer

Bjarte Hjelmeland (Foto: Alex Oliver Iversen / TV 2, © TV 2)
Bjarte Hjelmeland (Foto: Alex Oliver Iversen / TV 2, © TV 2)
Bjarte Hjelmeland, som har jobbet ved Nationaltheatret siden 1992 og er klar med eget show denne høsten, forteller at han ikke akkurat gruer seg til å sette seg bak dommerbordet.

– Jeg har store forventninger! Jeg gleder meg først og fremst til å bli kjent med de jeg skal jobbe med. Nå kjenner jeg Mia veldig godt fra før og Lisa ganske godt, og så gleder jeg meg til å bli kjent med Omar og alle de andre. men det viktigste blir når våre unge og voksne talenter, som vi skal bedømme, kommer inn. Der har jeg også veldig store forventninger om at vi skal få til et bredt spekter med folk.

– Hva slags talenter håper du at du får se?

– Jeg drømmer om at folk kan litt sånne odde ting. Ting som de faktisk er opptatt av, men som kanskje er litt ukule ting? Kanskje noen til og med kan noe som er litt på siden, som at de er flinke til å lese dikt, eller at de har et skuespillertalent og kommer med en Shakespeare-monolog, sier han.

Vil du være med i «Norske Talenter»? Meld deg på her!

– Jeg har hjertet mitt tilstede her

Mia Gundersen (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
Mia Gundersen (Foto: Thomas Reisæter/TV 2)
En annen som gleder seg til å sette igang er ringrev Gundersen. Hun kan nesten ikke tenke seg noe bedre enn å være med i enda en sesong.

– Jeg synes jo at «Norske Talenter» er meget, meget bra underholdning, så jeg er blitt glad i de talentene som kommer. Jeg har fulgt med på alle som har vært med og alle som har vunnet, så jeg har hjertet mitt så veldig tilstede i dette programmet. Jeg gleder meg enormt!

Kloppen: – Jeg kommer til å savne Blipp

Det er ikke bare bak dommerbordet at det blir endringer i den kommende sesongen. Mens det var Stian Blipp og Solveig Kloppen som ledet programmet sammen i fjor, står sistnevnte alene igjen som programleder denne gang. 23 år gamle Blipp er nemlig opptatt som nytt medlem av «Torsdag kveld fra Nydalen».

– Det var fantastisk å gjøre det sammen med Stian, og jeg kommer til å savne ham, men jeg får prøve å finne andre folk å leke med i pausene, sa Kloppen til tv2.no tidligere i høst.

Meld deg på den nye «Norske Talenter»-sesongen her!

Se Kloppen snakke om sin nye jobb på sirkus (med en veldig søt hund på armen) her:

746486