Dæhli
Dæhli

Solskjær: – Dæhli er god nok for Manchester Uniteds førstelag

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tror det blir vanskelig å beholde stortalentet Mats Møller Dæhli gjennom neste sesong.

Lillestrøm-Molde 6-7 (2-2 ved ordinær tid)

Åråsen/Bergen (TV 2 Sporten): Torsdag var Solskjær full av lovord om 18-åringen han klarte å hente hjem fra Manchester Uniteds ungdomsavdeling i sommer. I den dramatiske NM-semifinalen mot Lillestrøm var Dæhli kanskje Moldes beste spiller. Ved siden av keeperhelt Ørjan Nyland og tomålsscorer Magne Hoseth, var det den vesle teknikeren manageren var opptatt av å rose.

– Hadde det ikke vært for dem to (Nyland og Hoseth) ville jeg trukket fram en annen. Han var den eneste spilleren vår som virkelig tok tak i perioder der vi slet. Mats var helt, helt suveren, svarte Solskjær på spørsmål fra NTB.

Se intervju med Mats Møller Dæhli i videovinduet øverst!

Les: Solskjær sier nei til landslaget
Les: Nyland straffehelt da Molde tok seg til cupfinale

Ro med ballen
Solskjær mener Dæhli har en del egenskaper få andre i Norge har.

– Måten han tar ned ballen på, roer ned og styrer laget. Det gleder meg. Jeg så etter et par minutter at jeg var glad jeg startet med ham, la han til.

Flere har brukt store ord om Dæhlis utvikling under de knappe tre månedene i Molde. Solskjær mener unggutten er så god at han like godt kunne tatt steget opp i Manchester Uniteds A-lag.

– Han kom hit for å spille førstelagsfotball, men han kunne vært i United og spilt førstelagsfotball nå. Han er på nivå med Adnan (Januzaj). De to har vokst opp sammen på U18-laget. Der var Mats årets spiller.

– Måtte løpe mye
Dæhlis lekre hælflikk før Magne Hosets andre scoring var et teknisk lekkerbisken, men hovedpersonen selv er mest opptatt av å gi andre æren.

– Jeg ser Magne kommer. Jeg bare legger ballen igjen. Det er han som skal ha målet. Det er han som setter den i krysset. Men det var utrolig deilig å få den siste på slutten, sier Dæhli.

Han var dyktig sliten mot slutten av kampen.

– Vi gir aldri opp. Vi måtte løpe mye i dag. Men vi har troen på det vi driver med. Vi fortsetter å spille på samme måte. Til slutt får vi «the luck we deserve», sier Dæhli.

Se kampreferat her:

757274

(©NTB/TV 2 Sporten)