FORVIRRING: KHL hevder Antanas Sakavickas ikke representerer dem, mens Sandavickas har brevbevis på at han gjør det.
FORVIRRING: KHL hevder Antanas Sakavickas ikke representerer dem, mens Sandavickas har brevbevis på at han gjør det.

Full forvirring rundt KHL-representant i Oslo

– Vi er blitt forsøkt lurt, sier generalsekretær i forbundet, mens hovedpersonen selv sier det bare er en stor misforståelse.

Jordal Amfi/Bergen (TV 2 Sporten): Det ble torsdag avholdt møter mellom en representant for den russiske ishockey-ligaen (KHL) med mål om å få et eget KHL-lag fra Norge i 2014/2015-sesongen. Men ifølge KHL er ikke representanten den han skal ha utgitt seg for å være.

I en pressemelding på sine Facebook-sider skriver KHL at «det for øyeblikket ikke er noen ansatte fra KHL i Norge. Det er heller ikke noen personer i Norge som er autorisert til å gjennomføre forhandlinger på vegne av ligaen som omhandler nye klubber i KHL Championship».

Post by KHL.

– Stor misforståelse
TV 2 Sporten møter Antanas Sakavickas i VIP-arenaen på Jordal i pausen mellom Vålerenga og Lørenskog. Han vil gjerne forklare seg og beklager sterkt at det norske ishockeyforbundet føler seg lurt.

– Dette er en stor misforståelse. Jeg, og en annen person, fikk brev fra Alexander Medvedev (sitter i styret i det internasjonale ishockeyforbundet, er president i KHL og er en av topplederne i oljegiganten Gazprom) og er i Norge for å se på fasilitetene og forholdene. Det betyr ikke at en norsk klubb er garantert plass i KHL, men vi ønsker å sjekke alt før vi eventuelt starter forhandlinger. Nå venter vi på brev fra det norske ishockeyforbundet og Get-ligaen, forklarer Sakavickas til tv2.no.

BEVIS: Dette brevet hadde den påståtte KHL-representanten med seg fra Alexander Medvedev.
BEVIS: Dette brevet hadde den påståtte KHL-representanten med seg fra Alexander Medvedev.
Brevet som skal være fra Medvedev har tv2.no fått tilgang på. Trykk på bildet for å forstørre.

– Bare en Facebook-side
Han hevder at brevet fra Alexander Medvedev også er levert Norges Ishockeyforbund. Russeren forklarer at han er lederen for prosjektet som har som mål å rekruttere nye klubber til KHL neste sesong.

– Hvordan forklarer du at KHL går ut i kveld og sier de ikke har noen representant i Norge nå?

– Det er bare på en Facebook-side.

– Så det er ingen tvil om at du jobber for KHL?

– Jeg jobber for prosjektet som har som mål å få frem et lag som skal spille i KHL.

Vil ordne opp i morgen
Norges Ishockeyforbund (NIHF) har lenge forsøkt å få bekreftet om mannen virkelig kom fra KHL. Torsdag fikk forbundsledelsen opplyst at han ikke gjør det.

Her er visittkortet til KHL-representanten Antanas Sakavickas
Her er visittkortet til KHL-representanten Antanas Sakavickas

– Vi er blitt forsøkt lurt. Vi tok møtet med en solid dose skepsis, og vi var ikke mindre skeptiske etterpå, sier generalsekretær Jon Haukeland til NTB.

– Vi er tidligere blitt advart mot at det er en del folk som påstår å representere KHL, og at vi bør være oppmerksomme på det. Derfor ønsket vi en formell henvendelse. Vi var skeptiske, forteller generalsekretæren.

Torsdag kveld sendte han følgende pressemelding til NTB: «Norges Ishockeyforbund registrerer at flere medier i dag spekulerer i muligheten for at den russiske ishockeyligaen KHL ønsker å etablere seg i Norge, basert på initiativ fra en person som har gitt seg ut for å representere KHL. Etter i lengre tid å ha forsøkt å få bekreftet vedkommendes tilknytning til KHL kan NIHF i dag bekrefte at en slik tilknytning ikke foreligger, og at vedkommende ikke representerer KHL på noe vis», skriver Haukeland.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si til at ishockeyforbundet føler seg lurt. Vi kan vise frem offisielle papirer fra Medvedev og KHL. De vet at vi er her. I morgen skal jeg rydde opp i dette. Alt sammen er en stor, stor misforståelse

Sakavickas har besøkt Hamar OL-Amfi, Kristins Hall, Håkons Hall, Jordal Amfi, Oslo Spektrum og Telenor Arena de siste dagene.

Slik forklarer hovedpersonen forvirringen:

757237