Kristian i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
Kristian i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)

Alle snudde seg for Kristian: – Du minner ikke om noe annet vi har sett

Mentorene mente Kristian var den beste de har sett hittil i sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Sandra Mei Ling Noer

Det var ikke måte på hvor imponert de fire mentorene i «The Voice» ble etter Kristian Kristensens (21) blind audition i fredagens program.

Allerede før han hadde rukket å framføre mer enn de aller første tonene, snudde alle mentorene seg.

Mens Sondre Lerche ropte «fabelaktig» og Espen Lind omtalte det som «fenomenalt», var det en forfjamset 21-åring som stod igjen på scenen.

Kristensen forteller til tv2.no at det er en underdrivelse å si at han ble overrasket over de rause tilbakemeldingene.

– Det er jo helt katastrofalt sjokkerende og sykt! Det var virkelig ingenting som kunne forberedt meg på de kommentarene. Etter at de hadde sagt sitt hadde jeg problemer med å snakke. Det var helt sykt, og jeg klarte ikke helt å skjønne det.

Se auditionen og mentorenes tilbakemeldinger ovenfor!

– Det er høydepunktet så langt

Alle fire mentorer snudde stolene og argumenterte for å få 21-åringen på sitt lag.

Espen Lind i the Voice (Foto: TV 2)
– Det var helt fabelaktig og den staheten du utviser i det du gjør må du verne om. Det er key, altså, for den staheten, den må ikke i nærheten av et samlebånd. Den må ikke i nærheten av å rammes inn, dette må leve og blomstre helt fritt. Du er så ufattelig tøff i trynet når du går opp der og begynner låten som du gjør. Det er ingen av oss som forventer det. Det minner ikke om noe annet vi har sett her eller kommer til å se. Jeg er takknemlig for at du står foran oss og har veldig lyst til å ha deg på mitt lag, sa Sondre Lerche etter at siste strofe var over.

Espen Lind mente attpåtil at Kristian er det beste de har sett så langt i sesongen.

– Jeg synes det var helt fenomenalt! Du er en ferdig artist. Det er så mye overskudd i det og det er så mye attitude i syngingen og fremføringen. Det er ingen tvil. For mitt vedkommende er dette høydepunktet så langt hele auditionrunden. Det var helt suverent, mente han.

Se alle årets «The Voice»-opptredener her!

Lei av å spille på puber

For Kristian startet musikkinteressen tidlig. Allerede da han var seks-sju år gammel, spilte han hovedrollen i «Putti Plutti Pott», og har siden den gang vært involvert i skoleoppsetninger, kirkesang, musikaler og Ungdommens Kulturmønstring. Nå går han på musikkteaterlinja på Bårdar, mens han håper at «The Voice»-deltakelsen skal føre til noe mer.

Kristian Kristensen i The Voice (Foto: Robert Dreier Holand/TV 2)
– Jeg er litt lei av å bare spille gratis på puber rundtomkring i Oslo. Jeg ville få fart i sakene, og da var «The Voice» en fantastisk mulighet til å vise seg fram. I dette programmet er det fokus på stemmen og å gjøre som man vil som artist. Man får tips og hjelp på veien, men bestemmer selv hva slags artist man har lyst til å være.

Kristian forteller at han etter blind auditionen er veldig glad for at han meldte seg på. At alle mentorene skulle snu seg for ham, var ikke noe han hadde regnet med.

– Nei, altså, det var veldig merkelig. Plutselig hadde alle snudd seg. Jeg så det jo, men samtidig måtte jeg bare drite i det der og da fordi jeg måtte fortsette å gjøre det best mulig. Det gikk ikke helt opp for meg, og jeg tror fortsatt det ikke har gått helt opp for meg, sier nordlendingen.

– Magefølelsen sa Espen Lind

Som man kan se i videoen øverst i artikkelen, falt altså Kristians mentorvalg på Espen Lind.

– Det stod veldig mellom ham og Sondre Lerche, fordi begge to er veldig nært det jeg holder på med musikalsk. Jeg beundrer alle de fire mentorene, men de to ligger nærmest meg. Det var egentlig veldig femti-femti mellom de to, men der og da sa magefølelsen min Espen Lind, og det var en slags connection. Så da ble det ham, og det er jeg veldig glad for!

Se mentorene opptre sammen på «The Voice»-scenen her:

Du kan se neste «The Voice» fredag 4. oktober klokken 20.00. Fra fredag 11. oktober starter duellsendingene klokken 19.30.