Av Sandra Kristiansen

Lise Karlsnes (33) var kun 20 år da hun slo gjennom som vokalist og frontfigur i popbandet Briskeby.

Debutskiva «Jeans for Onassis» fra 2000 solgte 130 000 eksemplarer, sanket inn fire Spellemannpriser og ga Lise en kometstart i musikkbransjen.

Men det var rent tilfeldig at Lise ble vokalist i bandet.

– En dag fikk jeg en telefon fra en fyr som het Claus, som spilte i et band som het Briskeby. De var på leting etter en ny vokalist, og inviterte meg til Oslo på audition. Jeg dro, og fikk jobben. Første spillejobb var om ti dager, så jeg hadde noen låter jeg måtte pugge, sier artisten i programmet «Stjernene på slottet».

Les også:Toralv Maurstad snakker ut om sønnens død

Nummer tre på lista

I ettertid har hun fått vite at hun ikke var førstemann på ringelista.

– Det var tre stykk som var på den lista. Hun første skulle studere i Paris, så hun kunne ikke. Nummer to svarte ikke, også var det meg som sto på Shell-jobben og tenkte «hvorfor ikke». Jeg var det eneste alternativet de hadde, også hadde de jo den spillejobben. Så de tenkte at jeg fikk duge på den ene spillejobben, og finne ut av situasjonen senere, forteller hun videre.

Les også:Bare én ting kan få Fredrik Græsvik til å si opp jobben

Skulle bli grafisk designer

Lise startet sin musikkarriere som 12-åring, da hun var med å starte et lokalt jenteband. Jentebandet meldte seg på Tønsberg Blads rockekonkurranse, og vant hele greia.

Men tanken på å fortsette med musikk var ikke tilstede. Det var nemlig grafisk designer hun skulle bli, og da hun var 19 år begynte hun på en kunstskole i Asker.

– På det tidspunktet ante jeg ikke at jeg skulle gjøre en karriere ut av det å stå på en scene.

Så ringte Claus, og eventyret som frontfigur i Briskeby startet.

Siste episode av «Stjernene på slottet» ser du på TV 2 onsdag kl. 20.00.

Les også:– Jeg så for meg menn med pornoblader