DØDE: Jonas Wendelborg Bråten (17) døde søndag etter skadene han fikk på en fest lørdag.  (Foto: Facebook minneside / gjengitt med tillatelse fra familien )
DØDE: Jonas Wendelborg Bråten (17) døde søndag etter skadene han fikk på en fest lørdag. (Foto: Facebook minneside / gjengitt med tillatelse fra familien )

Jonas Wendelborg Bråten (17) døde etter stikkskader

Det var Jonas Wendelborg Bråten som søndag døde av skadene han ble påført på fest i Hokksund lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kaja Kirkerud og Hanne Taalesen

Mandag gikk politiet, i samråd med pårørende, ut med navn på 17-åringen som mistet livet etter skadene han ble påført på en fest i Hokksund lørdag.

Søndag døde Jonas Wendelborg Bråten fra Øvre Eiker på Ullevål sykehus.

Den tragiske hendelsen skjedde lørdag kveld, på en ungdomsfest i Hokksund. Festen var i utgangspunktet en rolig samling med få personer, men det skal etter hvert ha blitt en fest med mellom 40 og 100 personer.

BAKGRUNN: 17-åring døde av stikkskader etter fest

Én person som var på festen, Kristian Gisti (20) prøvde å redde livet til Jonas.

– Vi fraktet ham inn på badet og prøvde å stoppe blødningen. Det var flere som prøvde å hjelpe til, før politiet kom, sier Kristian Gisti til TV 2.

Han vet ikke nøyaktig hva som skjedde før Jonas ble skadet, men sier det skal ha oppstått en diskusjon mellom avdøde og siktede utenfor huset.

– Stor sorg

Ordføreren i bygda hvor Jonas Wendelborg Bråten kommer fra, sier lokalbefolkningen er sterkt preget.

– Det er en bygd i stor sorg. Det er godt at vi kan ha åpen kirke slik at man møtes i denne tunge stunden, sier ordfører i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad til TV 2.

Kommunens kriseteam har jobbet kontinuerlig siden lørdag.

– Det er en beskjed ingen ordfører ønsker å få, men vi må nå prøve å skjerme ungdommene og familiene så godt vi kan. Dette var en hendelse med det mest tragiske utfallet, sier Fjerdingstad.

Lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg sier politiet fortsatt jobber med å finne ut hva som skjedde lørdag kveld.

– Vi jobber fortsatt med vitneavhør og den taktiske etterforskningen, sier Rønneberg.

Se hele reportasjen under:

Festbråk

Politiet skal tidligere lørdag kveld fått meldinger fra naboer om at det var mye bråk på den aktuelle festen.

– Det kom mange som i utgangspunktet ikke var invitert, og vi fikk melding om festbråk én time før vi rykket til stedet, sier lensmannen.

– Hvorfor rykket dere ikke ut på disse meldingene med en gang?

– Vi hadde andre oppdrag som vi prioriterte først, men vi var faktisk på vei til festen da meldinger om en alvorlig skadet person kom. Derfor brukte vi bare et halvt minutt før vi var på stedet, sier Rønneberg.

Nå ønsker politiet kontakt med alle som kan ha filmet eller tatt bilder av hendelsen.

– Vi har opplysninger om at ungdommer på festen har filmet og tatt bilder på stedet, så vi har begynt å hente inn noe av dette. Vi oppfordrer alle som har vært på stedet, og som har tatt film og bilder til å melde seg, sier lensmannen.

Fengslingsmøte tirsdag

En mann (18) er siktet i saken. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Politiet vil ikke si noe mer om hva slags stikkvåpen som ble benyttet.

Fengslingsmøtet finner sted i Eiker, Modum og Sigdal tingrett tirsdag klokken 13, opplyser kommunikasjonsrådgiver Anne Malm Monstad i Søndre Buskerud politidistrikt, skriver NTB.

Både politiet og den siktedes forsvarer, advokat Karsten Gjone, opplyser til Drammens Tidende at 18-åringen ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Gjone sier 18-åringen ikke har noen forklaring på hva som skjedde.

– Han er i sjokktilstand. Han har det helt forferdelig og tungt, sier Gjone.