mosketrussel
mosketrussel

Norske moskeer terrortrues

«Før 2013 er over skal alle moskeer i Norge være brent til grunne. Vi er en gruppe menn som har planlagt dette i syv år» lyder e-posten til moskeen World Islamic Mission.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Kadafi Zaman og Cathrine Eide

Forrige onsdag fikk moskeen World Islamic Mission e-posten: «Før 2013 er over skal alle moskeer i Norge være brent til grunne. Vi er en gruppe menn som har planlagt dette i syv år.»

Natt til fredag ble det satt opp en pølsebanner på en moské i Fredrikstad. Med påskriften «Alltid en wiener for en muslim». Lørdag ble et avskåret grisehode funnet utenfor Norges største moské, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i Oslo.

I dag anmeldte Islamsk Råd alle tre episodene.

– Jeg tror det er noen gærninger som vil ha oppmerksomhet, sier Ghulam Sarwar, styreleder i Jamaate Ahle Sunnat til TV 2.

LES OGSÅ: Plasserte grisehode ved moské i Oslo

Medlemmene føler frykt

Oslo-politiet sikret spor lørdag morgen og har mandag hatt flere møter med Islamsk Råd.

– Dette er et resultat av de holdningene som vi har sett over lengre tid, sier generalsekretær i Islamsk Råd, Mehtab Afsar.

Han er nå i tett kontakt med politiet for å fortløpende vurdere situasjonen og sikkerheten rundt moskeene i Norge.

Politiet bekrefter overfor TV 2 at de ser svært alvorlig på hendelsene.

– Det er en følelse av frykt blant våre medlemmer som mener at dette begynner å bli litt alvorlig, sier Mehtab Afsar.

LES OGSÅ: Her konfronterer TV 2 en innvandringsmotstander

Se TV-reportasje om truslene her:

(Saken fortsetter under videoen)

– De fornærmer andres religion

polsebanner
Pølsebanneret fra Statoil som ble hengt opp utenfor en moské i Fredrikstad onsdag formrike uke, ble sett på som sterk sjikane.

– Dette er det groveste vi har opplevd i år, sier talsmann for byens islamske forening, Mohammed Hamzaoui, til Fredriksstad Blad.

Rundt klokken 04 natt til lørdag oppdaget forbipasserende grisehodet utenfor Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen i Oslo.

Somalisk-norske Mohamed Hassan var en av dem som fant det hodet.

– Mange var veldig sinte og gikk sin vei. Jeg er også sint. Jeg kunne aldri gjort noe sånt mot andre der de ber. De fornærmer andres religion, sier han.

Grisehodet ble kastet i en nærliggende søppelkasse.

SØPPEL: Grisehodet lå i en søppelbøtte da TV 2 kom til stedet i natt. Det var tydelig blodspor utenfor inngangsdøren der vitner forteller at grisehodet først var plassert. (Foto: Christer Baardsen/TV 2)