causals
causals

Politiet varsler knallhard kamp mot casualsmiljøet

Pøblene får kjempebøter.

Oslo (TV 2 Sporten): Politiet varsler knallhard kamp mot fotballpøblene. Slåsskjempene fra søndagens kamp mellom Vålerenga og Brann bøtlegges på mellom 30 000 og 40 000 kroner.

Det har vært mange hodeløse handlinger fra fotballpøblene i 2013.

– Det har vært et problem tidligere også, men det har virkelig blomstret opp i år. Det er synd. Folk vil dra på fotballkamp for å se fotball, ikke for å se på folk som slåss, sier Lillestrøm-kaptein Frode Kippe, som har opplevd bråkmakerne i rivalene Vålerenga og Lillestrøm på tett hold.

LES OGSÅ: Vålerenga-leder havnet midt i casuals-slagsmål

– Det er totalt uakseptabelt, sier politiinspektør Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

– Det blir nå nødvendig å skru til stikka et hakk. Det man gjorde i helgen var å heve satsene på foreleggene kraftig. I størrelsesorden 30 000 til 40 000 kroner.

Trapper opp kampen
Nå trapper politiet opp kampen mot casualsmiljøet – med knallharde bøter og enda større overvåking.

Foran søndagens kamp mellom Vålerenga og Brann brøt det ut full slåsskamp da VIF-sympatisører gikk til angrep på Brann-fansen. Politiet stoppet angrepet før det virkelig gikk galt.

– Det blir nå nødvendig å skru til stikka et hakk. Det man gjorde i helgen var å heve satsene på foreleggene kraftig. I størrelsesorden 30 000 til 40 000 kroner. Og det blir da like dyrt som det er tåpelig å oppføre seg på den måten, sier politiinspektør Einar H. Aas i Oslo politidistrikt.

– Det nytter ikke å komme tildekket, i den hensikt å unndra seg noe, selv om man er passiv. Nå vil vi i større grad luke ut folk som helt klart er i dette miljøet, varsler politikollega Fredriksen.

Sendes vekk fra stadion
Dessuten ekskluderer Vålerenga bråkmakerne både fra Ullevaal stadion og Jordal Amfi – og supporterstedene Vålerenga Vertshus og Bohemen.

– Vi ønsker ikke at disse personene skal få utfolde seg og skape negativitet rundt Vålerenga, sier Vålerenga Ishockeys klubbdirektør Jan Tore Kjær.