FYRER OPP TIL STORKAMPEN: José Mourinho legger press på David Moyes før mandagens kamp på Old Trafford. Den nye Manchester United manageren får skylden for Rooney kaoset som har preget tiden siden han tok over jobben. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)
FYRER OPP TIL STORKAMPEN: José Mourinho legger press på David Moyes før mandagens kamp på Old Trafford. Den nye Manchester United manageren får skylden for Rooney kaoset som har preget tiden siden han tok over jobben. (Foto: Dominic Lipinski/Pa Photos)

Mourinho skylder sviktende resultater på forgjengernes spillestil

– Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta å endre den, sier Chelsea-manageren.

Chelsea-Fulham (Lørdag 18.30) | TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

José Mourinho har fått en litt trangere start på sin managerkarrière i Chelsea enn han først hadde sett for seg.

To strake tap, borte mot Everton i Premier League og hjemme mot Basel i Mesterligaen har satt søkelyset mot Chelsea-manageren, som på sin side ikke får panikk til tross for kritiske spørsmål.

– Krise? For meg er det ingen krise, bare to svake resultat. Vi har tapt en kamp vi ikke kan tape, men vi rykket ikke ned til Europaligaen, sa José Mourinho på en pressekonferanse sendt direkte på Chelseas YouTube-kanal.

– Det er vanlig å bli satt søkelyset på, og det er helt normalt. Jeg har vært enig med noen kritikere og uenige med noen, uten at jeg har lest så mange.

Les også: Engelsk presse slakter Mourinhos Chelsea: – Råtne egg

Kritiserte forgjengerne
Han påpekte også at alle de andre toppkandidatene, utenom Liverpool har tapt en kamp i ligaspillet denne sesongen.

Mourinho var heller ikke fremmed for å gi et stikk til sine etterfølgere, og forgjengere, i Chelsea-jobben. Han mener deres måte å lede laget på gjør at han har en ekstra stor utfordring nå.

– Jeg er enig i at vi må ha bedre resultater, men vi vil at dette laget skal spille på en spesiell måte.

– Jeg liker ikke måten Chelsea har spilt på de siste årene. Vi vil spille på en annen måte enn man har gjort, og vi har spillerne til å gjøre den forandringen.

Se utdrag av pressekonferansen øverst. (Vi har ikke tilgang til hele.)

Særlig reagerte Mourinho på bruken av midtstoppere på midtbanen, og siktet nok til David Luiz.

- Jeg vil ikke ha midtstoppere på midtbanen og ikke lange baller mot spissene.

Tar tid å endre stil
Det er ikke gjort i en håndvending å endre spillestil for spillere som er vant med og komfortable med å spille på en spesiell måte.

Han er klar på at han ikke vil være fornøyd med bare tre poeng og 1–0 mot Fulham lørdag.

– Jeg vet ikke hvor lang tid det vil ta. Vi vinner kanskje 3–0 mot Fulham og alt er perfekt, eller så kanskje taper vi for første gang hjemme på fire år og 200 kamper og så er det en stor sak, sier Mourinho.

– Man må bare vente og se. Om jeg må velge mellom å starte dårlig og avslutte godt eller starte godt og avslutte dårlig vil jeg velge det første. Ideelt sett vil vi selvfølgelig starte godt, fortsette god og avslutte godt.

Les også: Mourinho sammenlignet spillerstallen med «vakre, unge egg»

Frykter Fulham
Mourinho har et stort navn i Chelsea og fotballeuropa generelt etter sin første periode i klubben og seriemesterskap i Portugal, England, Italia og Spania.

Han ønsker imidlertid ikke å leve på gamle meritter.

– Tingene jeg har gjort i fortiden betyr ingenting. Slik behandler jeg spillerne og det gjelder også for meg.

PL i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

Lørdag kommer lokalrival Fulham på besøk til Stamford Bridge.

Mourinho tror ikke det blir en walkover akkurat.

– Fulham har en veldig god, erfaren manager og et godt lag. De vet alt om Premier League og derbykamper. Det kommer til å bli en typisk Premier League-kamp.