USA BESØK: Vegard og Bård Ylvisåker møtte norsk presse etter at de hadde vært gjester på «The Ellen Degeneres Show».
USA BESØK: Vegard og Bård Ylvisåker møtte norsk presse etter at de hadde vært gjester på «The Ellen Degeneres Show».
USA BESØK: Vegard og Bård Ylvisåker møtte norsk presse etter at de hadde vært gjester på «The Ellen Degeneres Show».  (Foto: THOMAS ENGSTROM)
USA BESØK: Vegard og Bård Ylvisåker møtte norsk presse etter at de hadde vært gjester på «The Ellen Degeneres Show». (Foto: THOMAS ENGSTROM)

Fremførte «The Fox» for første gang

En halvtime før Ylvis-brødrene kom til «The Ellen DeGeneres Show» kom de på at de aldri har sunget hitlåten i sin helhet.

Av Ine Therese Back og Kaja Kirkerud

Ylvis møtte den norske pressen i Los Angeles på utsiden av Warner Bros studio en halvtime for sent. Unnskyldningen var mer enn godkjent.

Brødrene hadde nemlig blitt holdt igjen litt ekstra hos Ellen DeGeneres på grunn av hennes fascinasjon for de to norske guttene og deres superhit «The Fox».

– Hvordan var det å være hos Ellen DeGeneres?

– Det var topp. Det var helt supert. Det ble god stemning med Ellen selv. Vi satt å snakke med henne lenge. En hyggelig jente, sier Vegard.

Norske bønder

– Hun hadde veldig høy spa-musikk i garderoben sin, legger Bård til.

– Ja det var veldig rart. Vi satt der og snakket med henne, samtidig som det var veldig høy spa-musikk. Så vi tenkte sånn: Kanskje vi kan si at vi kan skru ned litt av lyden, men vi turte ikke det. For vi er norske bønder, sier Vegard.

Se Ylvis sitt besøk hos Ellen DeGeneres (Vises med tillatelse fra TV3, som skal sende episoden):

755748

Brødrene sier de ikke var nervøse for deltakelsen på talkshowet – men spente på hvordan engelskkunnskapene ble.

– Vi var ikke sånn rasjonelt nervøse, men mer sånn: Håper vi ikke sier alt mulig feil på engelsk. Men ikke pulsnervøs heldigvis. Det slipper vi begge to og det er veldig deilig, forteller Bård.

I KOSTYME: Bård Ylvisåker la ut dette bilde på sin Instagram-konto i forbindelse med besøket hos Ellen DeGeneres.  (Foto: Skjermdump Instagram )
I KOSTYME: Bård Ylvisåker la ut dette bilde på sin Instagram-konto i forbindelse med besøket hos Ellen DeGeneres. (Foto: Skjermdump Instagram )

– Man sitter å konsentrerer seg om å ikke si feil som: "How do jo go Ellen?"

Aldri blitt sunget i sin helhet

Under besøket hos tv-kjendisen måtte brødrene opptre foran et live publikum. Det betød at de måtte fremføre låten i sin helhet for aller første gang.

Det kan føre til litt morsomhetene når teksten består av mer lyder enn ord.

– Det var litt morsomt, for vi hadde snakket med henne om at vi skulle synge den sammen med henne. Så tenkte vi, det er greit det. Men en halvtime før vi dro fra hotellet kom vi på at vi har jo aldri sunget den. Vi sang den bit for bit i studio men vi har aldri gjort den i helhet og aldri sunget den sammen eller noen ting. Så det ble litt sånn, kanskje vi skal høre på den et par ganger før vi stikker, sier Vegard.

Til tross for at teksten ikke er helt tradisjonell sang Ellen DeGeneres med.

– Det ble litt mer rock 'n' roll og hun sang jo med så det var jo veldig gøy. Og publikum står og hopper og synger med. Det er en litt ut i space opplevelse.

Se intervjuet med Vegard og Bård under:

755744

Sees av stadig flere

Ellen DeGeneres' talkshow er svært populært i USA, og i torsdagen program sa programlederen at hun gledet seg til besøk fra de norske gutta. DeGeneres innrømmer også at hun har hatt sangen på hjernen siden hun oppdaget den på nettet.

– «The Fox» er laget av to brødre fra Norge. Jeg vet ikke mye om Norge, men jeg antar at marihuana er lovlig der. Jeg er veldig giret, fordi i morgen skal de for første gang være på amerikansk TV her hos meg, sa Ellen torsdag.

Låten går sin seiersgang verden over, og musikkvideoen er nå sett nærmere 38 millioner ganger på You Tube.

I L.A skal Bård og Vegard Ylvisåker i tillegg til besøket hos Ellen DeGeneres i flere møter, og har med seg tv-kamera på turen. Innslagene som filmes skal bli visst i neste ukes program av «I kveld med YLVIS» på TVNorge.

Tidligere denne uken ble det også kjent at den store tv-kanalen FOX Broadcasting har brukt «The Fox» i sin nye reklamevideo. Der danser og synger flere av kanalens tv-kjendiser til rytmene av den fengende låten.

HER kan du se VIDEOEN til Fox Broadcasting:

755409