Jarl-og-Alexandra
Jarl-og-Alexandra

Hadde panikkangst da han sto opp

Jarl Goli (56) har fått ny dansepartner i «Skal vi danse», og har nå endelig funnet roen etter seks timer på dansetrening.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Beate Sneve Larsen

Proffdanseren Olga Divakova falt og skadet kneet sitt 9. september, bare få dager før premieren på «Skal vi danse». Lørdag brukte hun krykker i kulissene for å spare kneet sitt mest mulig til valsen.

Les også:Jarl Golis dansepartner går med krykker før kveldens «Skal vi danse»-premiere

Nå har hun etter ordre fra legen kastet inn håndkleet og må se sin tidligere dansepartner Jarl Goli fra publikumsplass lørdag. Jarl har på kort tid fått tildelt en vikar for Olga, tidligere «Skal vi danse» vinner og proffdanser Alexandra Kakurina.

– Jeg hadde panikkangst da jeg sto opp i dag, men nå etter seks timer med dansetrening føler jeg at vi har kommet over en kneik, og angsten har forsvunnet, sier Jarl om opplevelsen det er å få ny partner og en del ny koreografi.

Grunnen til panikkangsten er all usikkerhet som har vært i det siste og at det har blitt ekstra kort tid til å øve inn neste dans som er paso doble.

– Det var jo selvsagt en stress-situasjon på første program når Olga ikke var helt frisk. Når knærne svikter er det ikke lett å danse, men vi leverte vår første vals, og nå må hun bruke all den tid hun kan på å bli bedre, sier Jarl.

Å få en ny dansepartner er jo heller ikke bare lett.

– Alle skjønner jo at det er en ny utforing å få ny dansepartner, men nå er all usikkerhet fjernet, og nå etter trening er det bare opptur. Alexandra er jo så drevet og proff, at bedre dansepartner enn henne i denne situasjonen slik den er nå, går ikke an å få. Nå kan vi konsentrere oss om å danse, sier Jarl til TV2.no.

Saken fortsetter under bildet:

jarl-og-Alexandra-2

Endret korreografi

Tirsdag denne uken var første treningsdag for Jarl og Alexandra, og for å bøte på for tapt treningstid et par dager, har de hatt ekstremt lange treningsøkter.

– Vi har trent siden tirsdag, fra ni til fire. I dag begynte jeg halv åtte mens Alexandra kom klokken ni. Vi har endret litt på koreografien for å tilpasse den mer til oss som par siden det er vi som skal fremføre den, og det må jo øves inn, sier Jarl og legger til:

– Jeg har gitt Alexandra frie tøyler til å gjøre hva hun vil, og jeg er bare en lydig elev. Hun kan bruke pisk på en veldig bra måte, sier han og ler.

Les også: Derfor gråt Linda Johansen etter «Skal vi danse»-premieren

Trener mentalt

Med rundt seks timer effektiv trening hver dag, regner Jarl med å være klar for lørdagens store utfordring. Men i tillegg til dansetreningen, terper han også dansen på det mentale plan.

– Nå har vi vært på kostymeprøver, og så skal jeg hjem for å gå igjennom alt mentalt, sier Jarl entusiastisk.

Les også: Dommerne roste Kathrine Sørland i sky: – Du kan vinne hele driten!

Sin største frykt

På lørdag skal Jarl igjen møte sin største frykt, nemlig å danse på direktesent TV.

– Jeg står jo på lørdag ansikt til ansikt med min største frykt som skuespiller. Dette er et stunt av en annen verden, og jeg bør ha et sterkt hjerte for å gjennomføre det. Det er mentalt utfordrende, men det er også derfor jeg har sagt ja, sier han om sin deltakelse i programmet.

– Og så må jeg bare få takke Alexandra som har stilt opp på så kort varsel. Nå skal vi gi jernet på lørdag. Og så må Olga bruke tiden på å bli frisk!

Les også: Idol-Eirik kan ikke sjarmere seg gjennom «Skal vi danse»

Her ser du Jarl og Olgas første vals: