SMERTEFRI: Trude Jesting (40) er tilbake i skog og mark etter at syv år med sterke smerter er over. (Foto: TV 2)
SMERTEFRI: Trude Jesting (40) er tilbake i skog og mark etter at syv år med sterke smerter er over. (Foto: TV 2)

Trude Jesting (40) ble kvitt smertene i ryggen med osteopati

— Nærmere syv års smertehelvete er over.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Mette Heitmann Akerø

– Smertene begynte i 2006 da jeg gikk tur til Galdhøpiggen. Kroppen stemte ikke. Tre måneder senere skulle jeg snu meg i bilen for å plukke opp noe fra gulvet i baksetet, og da hørte jeg et «knepp», forteller Trude Jesting (40).

Trude Jesting, som alltid har levd et aktivt liv både jobb, trening og privat, ble så dårlig at hun nesten ikke kunne stå da hun fem minutter etterpå gikk ut av bilen.

– Det ble vondere og vondere i ryggen, og etter fire dager var jeg sengeliggende i to uker, forteller hun til «God morgen Norge».

Har du smerter som du lurer på om kan løses med osteopati? Send inn dine spørsmål til Trude Jesting og osteopat Hilde Vermedal nederst i saken!

Kuttet nerver i ryggvirvlene

For Jesting begynte en syv år lang reise i helsesystemet. Hun forteller at hun ble sendt til kiropraktor som mente det var en prolaps i ryggen, og hun ble sendt til fysioterapeut hvor hun fikk over 70 behandlinger.

– Men ingenting hjalp, og jeg begynte å halte. Jeg ble jeg vurdert for operasjon, sier Trude.

Etter to års smertehelvete foretok en anestesilege det man kaller en denerving i de tre nederste ryggvirvlene. Nervene ble kuttet.

– Det gjorde de to ganger, og det hjalp for en periode, forklarer Jesting. Men nervene grodde sammen igjen, og så var det tilbake i smertehelvetet.

Ville teste ut osteopati

I 2010 satt Trude Jesting hjemme og så på et innslag i «God morgen Norge» om osteopati.

– Det var så interessant at jeg ville prøve det. Selv om jeg da var så lei av hele tiden å gjenta min sykehistorie forstod jeg raskt at dette var viktig å få fortalt til en osteopat.

Etter å ha søkt på nettet bestemte Jesting seg for å få en time hos osteopat Hilde Vermedal på OK klinikken i Oslo.

– Jeg visste at jeg måtte dekke dette selv, siden man ikke får henvisning fra fastlegen til osteopat. Men jeg ville bare bli frisk i ryggen, og jeg hadde tro på at det kunne være andre ting som ikke var funnet tidligere, sier hun.

Du kan lese mer om osteopati og hvordan de undersøker og diagnostiserer pasienten her.

Ble bra med seks behandlinger

Osteopat Hilde Vermedal startet undersøkelsen ved en samtale med Trude Jesting. Etter å ha hørt hennes sykehistorie undersøkte hun henne grundig.

– Osteopati er basert på kunnskap om anatomi, fysiologi, nevrologi, patologi og biomekanikk, forklarer Vermedal.

– Man tar i betraktning hele kroppen, forklarer Vermedal.

Osteopaten fant flere områder som var låst, men et av hovedproblemene var det stramme bindevevet rundt tykktarm, livmor og blære.

– Dette skapte drag og skjevheter i bekkenet hennes, og som fremprovoserte de sterke smertene, forteller osteopat Hilde Vermedal.

Tilbake i skog og mark

I dag er Trude Jesting tilbake på tur i skog og mark, og hun går til jevnlig til kontroll hos osteopaten.

– Men jeg er så bra i ryggen og resten av kroppen nå, at jeg selv tar kontakt med osteopat Hilde Vermedal ved behov. Dette fungerte for meg, derfor er det viktig at andre får høre om min sykehistorie, sier en fornøyd Trude Jesting.

Du møter både Trude Jesting og osteopat Hilde Vermedal i Din helse her i «God morgen Norge», tirsdag 24. september kl. 08.10.

Klokken 08.30 stiller de begge to til nettprat. Har du spørsmål om osteopati så skriv inn i boksen nedenfor. Husk at du kan være anonym.