Mourinho2
Mourinho2

Engelsk presse slakter Mourinhos Chelsea: – Råtne egg

Britiske aviser er ikke nådige i sin dom over Mesterliga-flausen til Chelsea.

Chelsea - Basel 1-2 (1-0):

Chelsea var storfavoritter foran onsdagens oppgjør mot Basel i Mesterligaen. Men Mourinhos menn, som sjefen selv omtalte som «vakre, unge egg» før kampen, gikk på en blemme i Mesterliga-åpningen.

Basel vant kampen 2-1, uten at det sjokkerte manager og farsfigur José Mourinho.

Se Basel sjokkere Chelsea i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat)

– Råtne egg
Om det ikke sjokkerte Mourinho, så sjokkerte resultatet i hvert fall britiske tabloidaviser. På dagens sportsforsider friteres Mourinhos små egg.

The Sun og Daily Star slår fast at Mourinhos egg er langt fra vakre og unge. De to avisene topper med overskriften «Råtne egg».

The Independent nøyer seg med den litt mindre tabloide overskriften «Shell shocked» - Mourinho står tilbake med egg i ansiktet.

Les: Basel sjokkerte Chelsea – ekspertene tror Mourinho selger Mata

The-Sun
The-Sun

Daily Mail og Daily Express topper med overskriften «Basle Faulty», en tittel som henviser til tv-serien «Hotell i særklasse». Hotellet eies og drives av den eksentriske Basil Fawlty, spilt av John Cleese.

Ikke modne nok
Selv innrømmer Mourinho at alt ikke er som det skal på Stamford Bridge.

– Har jeg egg i ansiktet? Selvfølgelig. Laget har ikke modenheten og personligheten som skal til i vanskelige perioder i kampen, sukket Mourinho etter kampen.

Portugiseren mener Chelsea er for dårlig til å takle motgang.

– Mot Everton i forrige uke spilte vi en fantastisk kamp, men de scoret i første omgangs siste minutt. Etter det kunne man se at laget vårt trøblet. I dag var det litt av det samme. Vi aksepterte at det var vi som skulle styre og spille fotball, men da det første negative øyeblikket kom, ble laget rystet, sa Mourinho.

Mangler relasjoner
Sky Sports-ekspert Jamie Redknapp mener Chelsea mangler mønster.

– Jeg har fulgt dem siden sesongstart, og jeg har sett utrolig mange spillere i forskjellige posisjoner. Og ingen Mata. Jeg forstår ikke hvorfor han ikke er med. Jeg ser på Chelsea som et lag som liker å holde på ballen, og da må han spille, sier Redknapp.

– Jeg tror ikke José egentlig vet hva som er hans beste lag. Fotball handler om relasjoner. I øyeblikket kan ingen relasjoner utvikles, for det er ingen som vet hvem som spiller og hvilket lag som sendes utpå banen, sier Redknapp.