ramsey (Foto: AP)
ramsey (Foto: AP)

Arsenal tok sin tiende strake borteseier

Theo Walcott og formsterke Aaron Ramsey scoret målene da Arsenal forlenget sin imponerende seiersrekke borte fra Emirates i Marseille.

Marseille - Arsenal 1-2

Man må faktisk helt tilbake til 3. mars for å finne sist gang Arsenal ikke kunne feire tre poeng etter en bortekamp.

Det er en smått utrolig seiersrekke på fremmed gress for Arsene Wenger og hans gutter, og onsdag kveld ble det nok en gang jubel i en bortegarderobe med Arsenal på besøk.

– Den bortestatistikken er helt utrolig. De har enorm selvtillit og tror de kan slå alle ute på tur nå, sier Trevor Morley i FotballXtra Europa-studioet.

– I tillegg til de ti strake på bortebane, har de også seks strake seirer uansett bane nå. Det er meget imponerende, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Etter en tam første omgang der Olivier Giroud knapt nok var nær ballen for London-laget traff Theo Walcott godt etter 64 minutter. Jeremy Morel stusset Kieran Gibbs' innlegg rett til landslagsspilleren som banket ballen i nota på hel volley.

Åpnet godt - igjen
Seks minutter før slutt var det formsterke Aaron Ramsey som viste seg frem på arenaen med gode, norske fotballminner. Avslutningen fra rundt 20 meter forandret retning i Nicolas N'Koulou og lurte målvakt Steve Mandanda.

Med den scoringen har Ramsey faktisk kun Ryan Giggs foran seg på listen over mestscorende walisere i Mesterligaen, selv om det er langt opp til Manchester United-veteranens 27 fulltreffere.

Artikkelen fortsetter under bildet!

theo
theo

Ramsey markerte seg også på negativt vis for gjestene da han la André Ayew i bakken inne i feltet på overtid. Lillebror Jordan plasserte den sikkert i nettet, men det betydde lite da dommeren blåste av sekundet etter Arsenal tok avspark.

Seieren betyr at Arsenal for tiende gang vant en åpningskamp i Mesterligaens grupppespill.

– Det var en imponerende forestilling av Arsenal. Mesut Özil har gitt dette laget en ny dimensjon. Han ser ut til å være en brikke som passet i puslespillet. Det er gøy å se Özil og Jack Wilshere sammen, sier Kasper Wikestad.

Dortmund-trøbbel
Borussia Dortmund imponerte alle i Mesterligaen forrige sesong, men fikk en grusom start i Napoli da trener Jürgen Klopp ble sendt på tribunen, keeper Roman Weidenfeller ble utvist og Mats Hummels måtte ut med skade. Alt dette skjedde før pause i den andre kampen i Arsenal og Marseilles pulje.

Gonzalo Higuain ga italienerne ledelsen etter 29 minutter, og det var i etterkant av den scoringen Klopp måtte finne seg et nytt sete. Dortmund-sjefen var rasende fordi gjestene ikke fikk sende Neven Subotic ut på banen igjen etter å ha blitt behandlet for skade.

Lorenzo Insigne økte midtveis i andre omgang på en perle av et frispark, men Dortmunds ti menn skapte spenning da Juan Zuniga ble presset til å sette ballen i eget mål på tampen. Og like før slutt var det kun en god redning av Pepe Reina som reddet Napoli og sørget for Dortmunds tredje strake nederlag i Mesterligaen for første gang i klubbens historie.

755559