Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Av Stine Eriksen

Linda Johansen (46) har skadet seg under dansetrening i «Skal vi danse».

Ble kjemperedd

Uhellet skjedde tirsdag kveld. Johansen og dansepartneren Glenn Jørgen Sandaker hadde danset i mange timer og kjørt igjennom koreografien igjen, igjen og igjen, til de følte at den satt. Og så, under aller siste gjennomkjøring, skjedde det.

– I en vridning hørte både Glenn og jeg at noe «sprakk». Glenn hørte smellet og de ute på gangen hørte hylet, forteller Linda Johansen.

Hun er ved godt mot når tv2.no snakker med henne, men forteller at gårdagen var dramatisk.

– Det føltes som om jeg ble spiddet i siden, og jeg ble kjemperedd. Redd for at det skulle være noe farlig, og enda mer redd for at jeg ikke skulle få danse neste lørdag, sier hun.

Ikke farlig, men fryktelig vondt

Så bar det av gårde til behandling. Glenn Jørgen kjørte, mens Linda Johansen så vidt kom seg inn og ut av bilen.

Det viste seg at Linda hadde fått en strekk i muskelaturen, som går fra ribbeinet og ned til midjen.

Ifølge legen er det ikke farlig, men gjør bare fryktelig vondt.

– Hvor vondt gjør det?

– Når jeg gjør noe i dansen som direkte påvirker de musklene, så gjør det så vondt at jeg nesten går ned i knestående.

Les også: Derfor gråt Linda Johansen etter «Skal vi danse»-premieren

Endrer koreografien

Skaden har ført til at danseparet har måttet endre en del på koreografien til lørdagens tango i «Skal vi danse». Det er en del brå bevegelser i tango, og danseparet har måttet plukke bort planlagte løft og hopp, og gjort om tangoen til en mer klassisk variant.

– I dag har jeg bandasjert meg opp, kastet i meg et par Ibux, også danser vi oss rundt strekken. Vi bruker så mange trinn og posisjoner som er mulig uten at det gjør vondt,

Under andre omstendigheter ville Johansen ideelt sett gitt muskelen tre-fire dager med hvile, men det er ikke et tema for den konkurranseinnstilte «Skal vi danse»-deltakeren.

– Jeg blir bedre og bedre for hver time som går. Jeg får hvile til i morgen, så får vi tro at vi får danset den nye koreografien på plass i løpet av morgendagen. Jeg er bevisst på ikke å vri meg så mye, og jeg bruker sportstape og bandasje for å støtte.

– Kommer skaden til å hemme deg på lørdag?

– Det vil jeg ikke tillate at skjer. Jeg skal heller være forsiktig på alle prøver, så gir jeg jernet på lørdag!

Les også: – Vi dyttet og dro i pupper og rumpe før jeg måtte klippes ut av kjolen

Mange «Skal vi danse»-skader

«Skal vi danse» er ingen lek, og Linda er ikke den første som har skadet seg denne sesongen. Eli Hagen (65) tilbragte natten på legevakten etter å snublet i en fortauskant, Kim-Daniel Sannes (27) ble utsatt for en trafikkulykke på vei hjem fra dansetrening, og Jarl Golis dansepartner, Olga Divakova, skadet kneet på dansetrening.